«Δαμάζοντας τα Νήπια», του Δρ. Κρίστοφερ Γκρην – Toddler taming – Dr. Christopher Green

Γιορτάσατε τα πρώτα γενέθλια του παιδιού σας. Το μωρό σας πλέον μπορεί να ονομάζεται επίσημα νήπιο! Ένας χαρακτηρισμός που θα το ακολουθήσει μέχρι τα τέσσερά του χρόνια όπου θα αποκαλείται πλέον παιδί. Τα νήπια λοιπόν, έχουν σε σχέση με τα μωρά διαφορετικές ανάγκες τις οποίες καλείστε να καλύψετε. Δεν είστε βέβαια ο νέος και άπειρος γονέας που ήσαστε πριν ένα χρόνο, αλλά σίγουρα θα χρειαστείτε κάποιες συμβουλές για να χειριστείτε τις καταστάσεις που σας περιμένουν τα επόμενα τρία σημαντικά χρόνια της ανάπτυξης του νηπίου σας. Ο οδηγός του δόκτορος Γκρην «Δαμάζοντας τα νήπια» θα είναι ο πιστός σας σύμμαχος και σύμβουλος – βοηθός σε αυτήν την ηλικιακή περίοδο του παιδιού σας.
Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε 25 κεφάλαια μέσα από τα οποία θα μάθετε:
– Ποια είναι η συνήθης συμπεριφορά των παιδιών σε αυτή την ηλικία και ποια πρέπει να είναι η αντίστοιχη συμπεριφορά του γονέα.
– Πως θα χειριστείτε – βοηθήσετε ένα «δύσκολο» παιδί.
– Τι ρόλο παίζει η πειθαρχία στην ζωή των παιδιών, ποια είναι τα όριά της και πως μπορείτε να την εφαρμόσετε.
– Πως θα μάθετε το παιδί σας να χρησιμοποιεί την τουαλέτα.
– Πώς να αντιμετωπίσετε τις διαταραχές ύπνου του παιδιού σας.
– Τι πρέπει να τρώει το παιδί και πως θα το καταφέρετε να έχει μια υγιεινή διατροφή.
– Τα πάντα για τις κακές συνήθειες μαζί με συμβουλές για να τις αφήσει μια για πάντα.
– Πώς να αντιμετωπίσετε και να κατανοήσετε τις φοβίες του παιδιού σας.
– Πώς να διαχειριστείτε τον ανταγωνισμό και τους τσακωμούς του νηπίου με τα αδέρφια του.
– Τι είναι η Διαταραχή Ελλείμματος Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) και πως αντιμετωπίζεται. Ένα κεφάλαιο που ΠΡΕΠΕΙ να διαβάσουν με ευλάβεια όλοι οι γονείς μικρών αλλά και μεγαλύτερων παιδιών που παρουσιάζουν προβλήματα συμπεριφοράς ή και μαθησιακές δυσκολίες.
– Πως θα αντιμετωπίσετε καταστάσεις που εμφανίζονται σε οικογένειες μονογονεϊκές καθώς και ποια είναι τα σημεία που πρέπει να προσέξετε. Συμβουλές για την εργαζόμενη μητέρα και πως ο παππούς και η γιαγιά μπορούν να βοηθήσουν και στις δύο προηγούμενες καταστάσεις.
– Πώς να κατανοήσετε ένα παιδί με ειδικές ανάγκες και να χειριστείτε προβλήματα που δημιουργούνται.
– Τις παιδικές αρρώστιες (κρυολόγημα, αμυγδαλές, παιδική λαρυγγίτιδα, βρογχίτιδα, άσθμα, καθυστέρηση ομιλίας, ωτίτιδα, εμετοί, διάρροια, πυρετοί, πυρετικοί σπασμοί, ραιβογονία, βλαισογονία, πλατυποδία και άλλες) και συμβουλές για την θεραπεία και αντιμετώπισή τους.

Τα παραπάνω και άλλα πολλά μπορείτε να βρείτε στο γεμάτο χιούμορ και πρακτικές, έγκυρες και εφαρμόσιμες συμβουλές, βιβλίο του δόκτορος Κρίστοφερ Γκρην που κυκλοφορεί σε μια προσεγμένη έκδοση από τις εκδόσεις Πλατύπους με επιμέλεια του Δόκτορος Ν. Προδρόμου Διευθυντή Νευροχειρουργικής του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία και σε μετάφραση της Έλενας Γεωργιάδη. Με αυτό το βιβλίο η ανατροφή των παιδιών σας θα γίνει με χαρά και απόλαυση και όχι με φοβία και απελπισία. Το κείμενο συνοδεύεται από όμορφα και εμπνευσμένα σκίτσα του Ρότζερ Ρόμπερτς (Roger Roberts) που οπτικοποιούν άριστα τις παρατηρήσεις του γιατρού. Ο παιδίατρος Γκρην γνωρίζοντας το αντικείμενο τόσο σαν γιατρός όσο και σαν πατέρας σας δίνει πρακτικές και δοκιμασμένες ιδέες για να αντιμετωπίσετε κάθε κατάσταση που θα παρουσιαστεί στην ηλικιακή περίοδο του παιδιού σας μεταξύ του ενός και των τεσσάρων ετών. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου θα αφήσετε στο παρελθόν μύθους που δεν ισχύουν και έκαναν επί χρόνια την ζωή γονιών και παιδιών, δύσκολη. Στο τέλος κάθε κεφαλαίου θα βρείτε μια περίληψη αυτού που από τη μια θα σας βοηθήσει να εμπεδώσετε τα όσα διαβάσατε και από την άλλη θα μπορέσει να μεταφέρει την γνώση σε κάποιον που δεν έχει τον χρόνο ή την διάθεση να διαβάσει ολόκληρο το βιβλίο. Σε αυτό το τελευταίο συμβάλουν και τα πολύ χρήσιμα παραρτήματα στο τέλος του βιβλίου.
Εν κατακλείδι το «Δαμάζοντας τα νήπια» του δόκτορος Γκρην θα γίνει το πιο χρήσιμο εργαλείο σας στην ανατροφή του νηπίου. Ένα εργαλείο που πρέπει να διαβαστεί από γονείς, παππούδες και γιαγιάδες, κάθε άνθρωπο που ασχολείται με την φροντίδα νηπίων αλλά και καθέναν που στο κοινωνικό του περίγυρο περιλαμβάνονται άνθρωποι που έχουν παιδιά αυτής της ηλικίας.
Δεν είναι τυχαίο ότι είναι ο πρώτος σε πωλήσεις οδηγός για γονείς σε παγκόσμιο επίπεδο!

Περιμένετε να γεννηθεί το μωρό σας; Βρίσκεται στο πρώτο έτος της ηλικίας του; Διαβάστε για το βιβλίο του δόκτορος Γκρην «Μωρά» κάνοντας κλικ εδώ!

Αν το παιδί σας είναι από 5 έως 12 ετών, διαβάστε το βιβλίο του Δρ. Γκρην «Τα νήπια έγιναν παιδιά» κάνοντας κλικ εδώ!

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Τα τελευταία είκοσι χρόνια γονείς σε όλες τις άκρες του κόσμου έχουν σωθεί από το «Δαμάζοντας τα Νήπια» το βιβλίο-θεσμό για την νηπιακή ηλικία. Αναθεωρημένο και ενημερωμένο για τον εικοστό πρώτο αιώνα, το Νο 1 παγκόσμιο μπεστ-σέλερ προσφέρει φιλικές, πρακτικές συμβουλές για μια ολοκαίνουρια γενιά γονέων.

Οι σημερινοί γονείς χρειάζονται συμβουλές περισσότερο παρά ποτέ. Διαθέτουν ολοένα και λιγότερο χρόνο, αλλά πιέζονται να επιτύχουν και στη δουλειά και στο σπίτι. Με χιούμορ, που είναι το σήμα κατατεθέν του, και λογική ο Δρ. Γκρην απομυθοποιεί τη φροντίδα των παιδιών και ξαναφέρνει τη διασκέδαση στο ρόλο του γονιού.
Με περισσότερο από 20 χρόνια εμπειρίας, οι μέθοδοι του Δρ. Γκρην θα σας βοηθήσουν να χαρείτε τη νηπιακή ηλικία. Το καθησυχαστικό του μήνυμα είναι να θυμάστε πως η οικογένειά σας είναι φυσιολογική και δεν είστε οι μόνοι με προβλήματα.
Μοιράζεται μαζί σας τα μυστικά του για:

– Πραγματικά αποτελεσματικές λύσεις για προβλήματα ύπνου
– Επιτυχημένη αγωγή τουαλέτας
– Υγιεινή διατροφή
– Χειρισμό των εκρήξεων
– Πειθαρχία – πώς να κάνετε πιο εύκολη τη ζωή σας
– Παιδιά που δυσκολεύεσαι να αγαπήσεις
– Χειρισμό των κακών συνηθειών των καλών παιδιών
– Εργαζόμενους γονείς
– Επιβίωση για μονογονεϊκές οικογένειες, και πολλά άλλα!

Ο Δρ. Κρίστοφερ Γκρην είναι ο διασημότερος συγγραφέας συμβουλευτικών βιβλίων για γονείς. Εδώ και περισσότερο από 20 χρόνια έχει βοηθήσει γονείς με τις συμβουλές του για τα μωρά, τα νήπια και τα μικρά παιδιά. Παιδίατρος και επίτιμος διευθυντής του Νοσοκομείου Παίδων στο Westmead του Sydney, η θρυλική τεχνική ύπνου του Δρα Γκρην χρησιμοποιείται τώρα σε όλο τον κόσμο. Στα μπεστ-σέλερ βιβλία του περιλαμβάνονται τα Μωρά!, Τα νήπια έγιναν Παιδιά και Τι είναι η ΔΕΠΥ;

Ο.Κ.

1 thought on “«Δαμάζοντας τα Νήπια», του Δρ. Κρίστοφερ Γκρην – Toddler taming – Dr. Christopher Green

  1. Το Δαμάζοντας τα Νήπια δεν είναι βιβλίο – είναι η αποκρυπτογράφηση του νηπιακού κώδικα! Εκτός του οτι είναι πολύ ευχάριστο κατά την ανάγνωση είναι ρεαλιστικό, άμεσο και γεμάτο πρακτικές συμβουλές. Το κυριότερο όμως είναι οτι σε κάνει να νιώθεις φυσιολογικός γονιός χωρίς σούπερ απαιτήσεις!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *