«Πρέπει, δεν πρέπει – Τα μαγικά παραθυράκια», του Μάθιου Γουλφ

Τα μαγικά παραθυράκια είναι μια σειρά βιβλίων που δίνουν πολύ χρήσιμες γνώσεις στα παιδιά με έναν πρωτότυπο και πολύ διασκεδαστικό τρόπο. Τα φύλλα των βιβλίων αυτών είναι φτιαγμένα από διπλό χοντρό χαρτόνι, με ανοίγματα (μαγικά παραθυράκια) που πίσω από αυτά κρύβονται σκίτσα και μηνύματα για τον μικρό αναγνώστη του βιβλίου.
Το «Πρέπει, δεν πρέπει» ασχολείται με τους κανόνες συμπεριφοράς και ασφάλειας των παιδιών, μαθαίνοντάς τους ταυτόχρονα και καλούς τρόπους, στο σπίτι, στο δρόμο, στην εκδρομή, στη θάλασσα και στο σχολείο. Το πόσο διασκεδαστικό είναι το βιβλίο δείχνει και το γεγονός ότι «κολλάνε» με αυτό όλες οι ηλικίες (όχι μόνο των παιδιών) και δεν το αφήνουν από τα χέρια τους αν δεν ανοίξουν και το τελευταίο μαγικό παραθυράκι! Τα σκίτσα του Matthew Wolf είναι άριστα, ξεκαρδιστικά με καταπληκτικά ζωντανά χρώματα και πάνω από όλα εύστοχα πάνω σε αυτό που θέλουν να διδάξουν. Οφείλουμε να αναφέρουμε ότι τα μικρά συνοδευτικά κείμενα είναι του Geronimo Stilton, και της Adriana Sirena. Το βιβλίο αυτό κυκλοφόρησε το 1997 στην Ιταλία ενώ στην χώρα μας κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Στρατίκη. Είναι ένα άριστο δώρο για τα παιδιά σας, για τα παιδιά των φίλων σας και για όσους νιώθουν παιδιά!

Από το οπισθόφυλλο μεταφέρουμε:

Μέσα από τα μαγικά παραθυράκια αυτού του βιβλίου και με τη βοήθεια των ζώων, θα μάθουν τα μικρά παιδιά τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν. Θα μάθουν δηλαδή τους καλούς τρόπους.

Ο.Κ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *