Το ματωμένο λιβάδι

Το ματωμένο λιβάδι


Τίτλος: Το ματωμένο λιβάδι
Συγγραφέας: William Ryan
Εκδόσεις Διόπτρα
ISBN: 978-960-364-546-7
Τιμή: 15,90€
Σελίδες: 416
Ημ/νια Έκδοσης: 04/03/2013
Μεταφραστής: Φωτεινή Πίπη
Κατηγορία: Ξένη Πεζογραφία
Προηγ. τίτλοι: Ο ιερόσυλος

Κεντρική Ιδέα:
Μετά τη διαλεύκανση της υπόθεσης του «Ιερόσυλου», όπου είχαν βρεθεί αναμεμειγμένα τα ανώτερα κλιμάκια της σοβιετικής Ρωσίας, ο Λοχαγός Αλεξέι Κόρολεφ καλείται να εξιχνιάσει ένα ακόμα μυστήριο.

Συνοπτική Περιγραφή:
Για το Λοχαγό Κόρολεφ, ο νόμος δεν είναι πια άσπρο-μαύρο· είναι κατακόκκινος σαν αίμα…
Μετά τη διαλεύκανση της υπόθεσης του «Ιερόσυλου», όπου είχαν βρεθεί αναμεμειγμένα τα ανώτερα κλιμάκια της σοβιετικής Ρωσίας, ο Λοχαγός Αλεξέι Κόρολεφ παρασημοφορείται και προβάλλεται ως παράδειγμα προς μίμηση για κάθε εργάτη. Όμως ο Κόρολεφ βιώνει μια επισφαλή ηρεμία – αυτά που έμαθε κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης τον θέτουν σε κίνδυνο και αν αποκαλυφθούν ενδέχεται να απελαθεί στα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας του μακρινού Βορρά.
Όταν όμως χτυπάει τελικά η πόρτα του διαμερίσματός του μέσα στη νύχτα, η αποστολή που τον περιμένει δεν έχει προορισμό τη Σιβηρία. Στο χώρο γυρισμάτων μιας ταινίας στην Ουκρανία, έχει βρεθεί νεκρή η Μαρία Αλεξάντροβνα Λένσκαγια, υποδειγματική Σοβιετική πολίτης. Ο Κόρολεφ καλείται να διερευνήσει την υποτιθέμενη αυτοκτονία. Το γεγονός ότι η κοπέλα υπήρξε επιπλέον στενή φίλη του Γενικού Κομισάριου Κρατικής Ασφάλειας Γιέζοφ, εντείνει περαιτέρω τους εύλογους φόβους του λοχαγού.
Όταν ο ντετέκτιβ καταφθάνει στα σκηνικά της ταινίας «Το Ματωμένο Λιβάδι», δεν αργεί να συνειδητοποιήσει ότι πολλά είναι αυτά που κρύβονται πίσω από το θάνατο της Λένσκαγια…

Ο συγγραφέας:
Ο William Ryan σπούδασε νομικά στο Δουβλίνο και δικηγορεί στο City του Λονδίνου. Το πρώτο του μυθιστόρημα, «Ο Ιερόσυλος», πραγματεύτηκε την πρώτη από μια σειρά πολύπλοκων υποθέσεων που καλείται να διαλευκάνει ο Αλεξέι Κόρολεφ, ντετέκτιβ της Διεύθυνσης Ποινικών Ερευνών της Μόσχας κατά τη δεκαετία του 1930. Το μυθιστόρημα ήταν σε περίοπτη θέση στον κατάλογο των φιναλίστ για τα βραβεία Theakston’s Crime Novel of the Year Award, CWA New Blood Dagger και Irish Fiction Award. Το «Ματωμένο Λιβάδι» είναι το δεύτερο μυθιστόρημα της σειράς.

Δυνατά Σημεία:
Η αναπαράσταση της εποχής που πετυχαίνει ο Ryan προκαλεί δέος και έχει αποσπάσει διθυράμβους. Μπορεί ο Ryan να μη ζούσε την εποχή του Στάλιν, αλλά ο αναγνώστης όταν τελειώσει το βιβλίο έχει την αίσθηση ότι αποτελούσε μέλος κολχόζ.
Ο Λοχαγός Κόρολεφ είναι εμβληματικός χαρακτήρας, τονισμένος με όσες αρετές αντι-ηρωισμού χρειάζεται ώστε να τον ακολουθεί με τυφλή πίστη ο αναγνώστης. Το πρώτο βιβλίο της σειράς, ο «Ιερόσυλος», άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και στη χώρα μας.
Η αστυνομική σειρά των Εκδόσεων Διόπτρα έχει κερδίσει την καθολική αποδοχή των αναγνωστών και ενισχύεται συνεχώς. Η σειρά υποστηρίζεται δυναμικά από δική της σελίδα στο internet, το www.astinomika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *