Τι είδε η Λίρα Καζάν

Τι είδε η Λίρα Καζάν

Εύα Ζολί (Eva Joly)
Ζυντίτ Περινιόν (Judith Perrignon)
Μετάφραση: Μελίττα Γκουρτσογιάννη
Εκδόσεις Κέδρος
Ξένη λογοτεχνία
ISBN: 978-960-04-4276-2
Σελ. 336
Τιμή: 16,50€
Ιούνιος 2012

Ένα συναρπαστικό πολιτικό και οικολογικό θρίλερ.

Ιούλιος 2010. Ο Νουανκούο, επικεφαλής της Υπηρεσίας Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος του Λάγος, φυγαδεύεται νύχτα μαζί με την οικογένειά του με τη βοήθεια των μυστικών υπηρεσιών της Νορβηγίας. Ο Φελίξ, γραμματέας του δικαστηρίου της Νίκαιας, συμμετέχει στην έρευνα που γίνεται στο γιοτ του τραπεζίτη Στέφενσεν. Λίγες μέρες πριν το πτώμα της γυναίκας του έχει ανασυρθεί από το βυθό του λιμανιού. Η Λίρα Καζάν, Ρωσίδα δημοσιογράφος, αναχωρεί για το Λονδίνο. Ο Λούτσκι, μέλος της ρωσικής ολιγαρχίας που ελέγχει την τοπική στρατιωτική βιομηχανία, μόλις έχει εισαγάγει τις επιχειρήσεις του στο χρηματιστήριο του Σίτι. Αυτό το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ της Λίρας θα αποδειχτεί πολύ επικίνδυνο. Η Λίρα, ο Φελίξ και ο Νουανκούο γίνονται μάρτυρες μια σειράς δολοφονιών. Ανακαλύπτουν σκοτεινές συναλλαγές. Η ζωή τους βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Κυνηγημένοι από τους πράκτορες του Λούτσκι, τις υπηρεσίες πληροφοριών της Δύσης και τους άρχοντες του πετρελαίου της Νιγηρίας, τα παίζουν όλα για όλα.

Ένα πολιτικό και οικολογικό θρίλερ με θέμα τις σκοτεινές διασυνδέσεις μεταξύ της ολιγαρχίας που ελέγχει τη ρωσική στρατιωτική βιομηχανία, των υπηρεσιών πληροφοριών της Δύσης και των μεγάλων πετρελαϊκών εταιριών που απειλούν με καταστροφή το Δέλτα του Νίγηρα.

Η Εύα Ζολί γεννήθηκε στη Νορβηγία και απέκτησε τη γαλλική υπηκοότητα λόγω του γάμου της. Υπήρξε επιφανής δικαστικός. Εξελέγη ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο των Γάλλων Πράσινων Οικολόγων. Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ήταν υποψήφια των Πράσινων Οικολόγων για τις προεδρικές εκλογές του 2012.

Η Ζυντίτ Περινιόν έχει συνεργαστεί ως δημοσιογράφος με την εφημερίδα Liberation. Είναι κάτοχος του βραβείου Louis-Hachette 2011 για ένα από τα ρεπορτάζ της που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΧΧΙ. Έχει γράψει βιβλία όπως τα Mauvais genie (2005, σε συνεργασία με τη Μαριάν Ντενικούρ), C’ etait mon frère… Theo et Vincent Van Gogh (2006), La nuit du Fouquet’s (2007, σε συνεργασία με την Αριάν Σεμέν), L’ Intraquille (2009, σε συνεργασία με τον Ζεράρ Γκαρούστ). Το πρώτο της μυθιστόρημα, Les Chagrins (2010), έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τους κριτικούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *