Πέντε ζωές κι ένα μυθιστόρημα

Πέντε ζωές κι ένα μυθιστόρημα


Τίτλος: “Πέντε ζωές κι ένα μυθιστόρημα – Σπουδή ενός δόκιμου γραφιά”
Συγγραφέας: Δώρα Κασκάλη
Είδος: Νουβέλα
Έκδοση: Ανοικτή βιβλιοθήκη OPENBOOK
ISBN: 978-960-99990-5-2
Σχήμα: 21 x 29 εκ.
Σελίδες: 96
Μέγεθος αρχείου: 1,3 MB

Ελεύθερα διανέμεται στο διαδίκτυο σε ψηφιακή μορφή η νουβέλα «Πέντε ζωές κι ένα μυθιστόρημα – Σπουδή ενός δόκιμου γραφιά» της Δώρας Κασκάλη. Πρόκειται για μια ηλεκτρονική έκδοση της ανοικτής βιβλιοθήκης OPENBOOK, ενός ιστοτόπου με όλα τα ελληνικά ψηφιακά βιβλία που διανέμονται ελεύθερα και νόμιμα από τους δημιουργούς τους (www.openbook.gr).

Η συγγραφέας Δώρα Κασκάλη ήταν υποψήφια για το Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα του περιοδικού Διαβάζω για τη συλλογή διηγημάτων της “Στο τρένο” (2010, εκδόσεις Γαβριηλίδης). Το Νοέμβριο του 2011 κυκλοφόρησε από τις ίδιες εκδόσεις το μυθιστόρημά της “Κάτω”. Αυτή την περίοδο γράφει τη δεύτερη συλλογή διηγημάτων της, που ευελπιστεί να εκδοθεί το 2013. Διατηρεί τη στήλη «Ακουστικός τηλέγραφος» στο περιοδικό τέχνης, ΝΤΟΥέΝΤΕ. Ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη.

Η νουβέλα «Πέντε ζωές κι ένα μυθιστόρημα» παρακολουθεί την προσπάθεια της αφηγήτριας και επίδοξης συγγραφέα να κατακτήσει ένα προσωπικό ύφος. Η περιπέτεια της αφήγησης συμπλέκεται με τις περιπέτειες της ηρωίδας του εγκιβωτισμένου μυθιστορήματος, αλλά και μιας ολόκληρης γενιάς προς τη δύσκολη ενηλικίωση. Η αφηγήτρια θα πειραματιστεί με τη γυναικεία γραφή, το αστυνομικό μυθιστόρημα, το ψυχολογικό θρίλερ, την ερωτική/αισθηματική λογοτεχνία και τις υφολογικές και θεματικές συμβάσεις τους, πλαισιώνοντας αντίστοιχα κεφάλαια του βίου της βασικής πρωταγωνίστριας. Το κείμενο βρίσκεται σε μόνιμο διάλογο με τον εαυτό του κι έναν υποψήφιο εκδότη, επιχειρώντας να κατανοήσει τους μηχανισμούς που διαμορφώνουν το εκάστοτε αναγνωστικό γούστο. Αν και κατακερματισμένο αφηγηματικά, στην πραγματικότητα το βιβλίο παρακολουθεί με άλλοτε σπαρταριστό, άλλοτε ασθματικό και άλλοτε λυρικό τρόπο την πορεία μιας γυναίκας προς την αυτογνωσία.

Η διανομή του βιβλίου γίνεται με άδεια Creative Commons, που επιτρέπει την αναπαραγωγή και την διασκευή του έργου για μη εμπορική χρήση.

Στο σχεδιασμό εξωφύλλου συνέβαλλαν οι Δημήτρης Κιουπριτζής και Λευτέρης Παναγουλόπουλος, ενώ την επιμέλεια έκδοσης είχε ο Γιάννης Φαρσάρης.

Το e-book διατίθεται ελεύθερα στο Διαδίκτυο μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης:
http://www.openbook.gr/2012/10/kaskali.html

1 thought on “Πέντε ζωές κι ένα μυθιστόρημα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *