Η σιωπή του τάφου

Η σιωπή του τάφου


Arnaldur Indridason
Μετάφραση: Γιώργος Μπαρουξής
Εκδόσεις Μεταίχμιο
Σειρά: Αστυνομικό
ISBN: 978-960-501-898-6
Τιμή: 15,50€
Σελ.:336

Ρέικιαβικ: Οικοδομικές εργασίες αποκαλύπτουν έναν γυναικείο σκελετό. Πριν από χρόνια, αυτό το μέρος της πόλης ήταν ακατοίκητο, και ο επιθεωρητής Έτλεντουρ με την ομάδα του ελπίζουν ότι έχουν να κάνουν με ένα τυπικό ισλανδικό σενάριο εξαφάνισης: κάποια γυναίκα που χάθηκε στο χιόνι κι έμεινε θαμμένη εκεί επί δεκαετίες. Όμως τα πράγματα δεν είναι ποτέ τόσο απλά.
Ενώ ο μελαγχολικός πενηντάρης επιθεωρητής Έτλεντουρ παλεύει να σταματήσει την πλήρη κατάρρευση της οικογένειάς του -η εθισμένη στα ναρκωτικά κόρη του, η οποία είναι έγκυος, μεταφέρεται στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση-, η υπόθεση που αναλαμβάνει φέρνει στην επιφάνεια πολλές άλλες ιστορίες οικογενειακού πόνου, θυμού, βίας και φόβου, συγκάλυψης και ντροπής. Ακόμα και τα μυστικά που θάβονται δεν μπορούν να μείνουν κρυμμένα για πάντα.

ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ
CWA Gold Dagger
The Glass Key
(Βραβείο καλύτερου αστυνομικού μυθιστορήματος σκανδιναβικών χωρών)

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ

Ο Indridason ανήκει μαζί με τον Nesbo και τη Lackberg στην ντριμ τιμ του σκανδιναβικού αστυνομικού.
Economist

Έξοχο βιβλίο… άψογα γραμμένο και απολύτως πειστικό… Η πλοκή ρέει σαν ποτάμι οι ξαφνικοί κυματισμοί του οποίου προωθούν τη δράση. Ο Indridason είναι ένας ώριμος συγγραφέας.
Channel 2

Η ιστορία σπάει το καλούπι των παραδοσιακών θρίλερ χάρη: στις περιγραφές των πνευματικών και σωματικών επιπτώσεων της βίας∙ στα ζωντανά πορτρέτα τόσο των θυτών όσο και των θυμάτων∙ στην αποτύπωση της ψυχολογίας του ίδιου του ερευνητή, καθώς και στην περιγραφή του Ρέικιαβικ τόσο σήμερα όσο και στο πρόσφατο παρελθόν.
kistan.is

Το Ρέικιαβικ δεν είναι μια από τις παραδοσιακές πρωτεύουσες του αστυνομικού αλλά χάρη στον Indridason η ισλανδική πόλη είναι τόσο σκοτεινή και φονική όσο το Εδιμβούργο του Ian Rankin.
The Times

Το ταλέντο του Indridason έγκειται στη δημιουργία ατμόσφαιρας απόγνωσης, η οποία είναι απόλυτα πιστευτή, τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν, που οδηγεί τον αναγνώστη να ταυτιστεί με τους ήρωες με τρόπο βαθύ και συγκινητικό.
Η αντιδιαστολή ανάμεσα στη σχέση μιας κακοποιημένης γυναίκας με τον εργάτη σύζυγο της τη δεκαετίας του ’40 και τη σχέση του Έtλενδουρ με την πικρόχολη πρώην γυναίκα του και την εθισμένη στα ναρκωτικά κόρη του στο παρόν είναι τόσο δυνατή, που περνάει αμέσως το μήνυμα ότι τα μυστικά της οικογενειακής ζωής μπορεί να διαφοροποιούνται στη διάρκεια των χρόνων αλλά δεν εξαλείφονται.
Δράση που συναρπάζει και ταυτόχρονα κοινωνική καταγγελία, η Σιωπή του τάφου δεν είναι απλώς ένα θρίλερ, είναι λογοτεχνία στα καλύτερά της. Άξιζε το Dagger!
Verdict – Ottakars instore magazine

O Arnaldur Indridason (Άρναλδουρ Iνδρίδασον) γεννήθηκε το 1961. Αφού εργάστηκε για πολλά χρόνια ως δημοσιογράφος και κριτικός σε ισλανδική εφημερίδα, άρχισε να γράφει μυθιστορήματα. H σειρά αστυνομικών μυθιστορημάτων με τον επιθεωρητή Έρλενδουρ, η οποία αριθμεί επτά βιβλία, γνωρίζει διεθνή επιτυχία και εκδίδεται σε 26 χώρες, ενώ έχει μεταφερθεί και στη μεγάλη οθόνη. Έχει λάβει πλήθος διακρίσεων για το έργο του μεταξύ των οποίων το CWA Gold Dagger και δύο φορές το Glass Key, την υψηλότερη διάκριση για τη σκανδιναβική λογοτεχνία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *