Η λίστα


Siobhan Vivian
Μετάφραση: Αργυρώ Ζαχαρίου
Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Σελίδες: 352
Σχήμα: 14,5Χ20,5
Τιμή: 12,99€
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012

Συμβαίνει κάθε χρόνο. Στην αρχή της σχολικής χρονιάς, η λίστα, βρίσκεται κολλημένη στα πιο ευδιάκριτα σημεία του σχολείου: σε πίνακες ανακοινώσεων, θρανία, τοίχους, μέχρι και στις τουαλέτες, αποκαλύπτοντας το πιο όμορφο και το πιο άσχημο κορίτσι κάθε τάξης του λυκείου!
Κανένας δεν ξέρει ποιος την ετοιμάζει, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι όποια μπει στη λίστα, είτε είναι όμορφη είτε άσχημη, δε θα μείνει ποτέ πια ίδια.
Τα κορίτσια που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα δοκιμάζουν τα όριά τους προσπαθώντας ν’ ανακαλύψουν την ταυτότητά τους, να αντιμετωπίσουν ζητήματα αυτοεκτίμησης, αλλά και να διαχειριστούν την κριτική των συνομήλικων τους.
Εσύ θ’ άντεχες να ήσουν μέσα;

Ένα πολύ δυνατό βιβλίο για τη φιλία, τις κλίκες, τις ταμπέλες, για το τι είναι ομορφιά. Αστείο, ρομαντικό, ειλικρινές, πανέξυπνο.

Η Siobhan Vivian γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη το 1979. Σπούδασε Δημιουργική Γραφή για Παιδική Λογοτεχνία στο The University of the Arts και στην συνέχεια εργάστηκε σαν επιμελήτρια βιβλίων και σεναριογράφος στην τηλεόραση. Αυτό τον καιρό διδάσκει Δημιουργική Γραφή για Νεανική Λογοτεχνία στο πανεπιστήμιο του Pittsburgh. Της αρέσει να στέλνει γράμματα στους φίλους της γραμμένα στην παλιά της γραφομηχανή. Έχει γράψει 5 ακόμη νεανικά μυθιστορήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *