Έγκληµα στη Βαρκελώνη

Έγκληµα στη Βαρκελώνη


Συγγραφέας: Antonio Hill
Μετάφραση: Μαρία Παλαιολόγου
Εκδόσεις Πατάκη
ΣΕΙΡΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ/ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ
ISBN: 978-960-16-4646-6
ΣΧΗΜΑ: 14Χ21
ΣΕΛΙ∆ΕΣ: 432
ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚ∆ΟΣΗΣ: 18,70€
ΠΡΩΤΗ ΕΚ∆ΟΣΗ: ΜΑΡΤΙΟΣ2013

Σε µια πόλη όπου κανείς δε λέει αυτό που σκέφτεται, ένας αστυνοµικός ψάχνει την αλήθεια… Η πρώτη υπόθεση του επιθεωρητή Έκτορ Σαλγάδο… Το Ισπανικό νουάρ που διαβάζει όλη η Ευρώπη…

Για τους επισκέπτες, η Βαρκελώνη είναι µια φιλόξενη, γοητευτική σύγχρονη πόλη. Κι όµως, διατηρεί πολλές καλά κρυµµένες συνήθειες, ανθρώπους, γειτονιές ολόκληρες… Σ’ αυτή την πόλη µε τα πολλά πρόσωπα, ο γεννηµένος στην Αργεντινή επιθεωρητής Έκτορ Σαλγάδο πρέπει να αναθεωρήσει τη ζωή του: έκλεισε τα σαράντα, η γυναίκα του τον άφησε, έχει µια δύσκολη σχέση µε τον γιο του και οι συνθήκες στη δουλειά δεν είναι οι καλύτερες… Καταφύγιό του ο κινηµατογράφος, το αληθινό του πάθος… Ο Έκτορ βρίσκεται ήδη µερικές εβδοµάδες σε διαθεσιµότητα, όταν του αναθέτουν άτυπα ένα λεπτό ζήτηµα. Η υπόθεση της, κατά τα φαινόµενα, αυτοκτονίας ενός νεαρού περιπλέκεται όλο και περισσότερο καθώς ο Έκτορ γνωρίζει καλύτερα την οικογένεια του θύµατος και η έρευνά του διεισδύει σ’ έναν κόσµο προνοµίων και κατάχρησης εξουσίας… Τα όνειρα, η δουλειά, η οικογένεια, η δικαιοσύνη ή τα δανικά πληρώνονται ακριβά στη Βαρκελώνη… αλλά πάντοτε υπάρχουν άνθρωποι διατεθειµένοι να πληρώσουν. Ο Σαλγάδο θ’ αρχίσει να αντιλαµβάνεται ποιος κινεί τα νήµατα σ’ αυτή την πόλη, µια πόλη που δεν την ξέρει κανείς, κι ας έχει ζήσει εκεί πολλά χρόνια…

Ο Αντόνιο Χιλ γεννήθηκε στη Βαρκελώνη το1966. Σπούδασε ψυχολογία και εργάστηκε ως επαγγελµατίας μεταφραστής για περισσότερα από δέκα χρόνια. Έχει μεταφράσει, μεταξύ άλλων, τα βιβλία του David Sedaris και του Jonathan Safran Foer στα ισπανικά.

«Ένα ευεργετικό ζεστό αεράκι απέναντι στο παγωµένο τοπίο των σκανδιναβικών αστυνοµικών»
Book of the Week Weekend Sport

«Εξαιρετικοί χαρακτήρες, µε πρώτο τον ίδιο τον επιθεωρητή, πολλές ανατροπές σε µια σφιχτή πλοκή κι ένα εµπνευσµένο τέλος που ανοίγει τον δρόµο για το επόµενο βιβλίο της σειράς…»
The Guardian

«Το πρώτο πράγµα που εντυπωσιάζει στο πρώτο µυθιστόρηµα του Χιλ είναι η γεµάτη εικόνες και συναισθήµατα γλώσσα του. Η αίσθηση της αποπνικτικής ζέστης είναι παντού και ο τρόπος που περιγράφει τις υπόγειες διαδροµές της Βαρκελώνης αντάξιος του Zafόn… Κι όµως, το βιβλίο του Χιλ είναι ένα καθαρόαιµο αστυνοµικό, και τελικά ο ίδιος ο ήρωάς του, ο Έκτορ Σαλγάδο, είναι το ακόµη µεγαλύτερό του επίτευγµα!»
The Independent

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *