Αλμυρά ευλογημένα βλέμματα

Αλμυρά ευλογημένα βλέμματα


Βάσω Παπαδοπούλου
Εκδόσεις Άνεμος
Μμυθιστόρημα
ISBN: 978-960-9585-17-0
Σελ.: 328
Σχήμα: 14×20,5
Τιμή: 14,89€

Ο Φάνης, ο όμορφος γιατρός, φτάνει στο νησί για την άσκηση του Αγροτικού του. Τα τριάντα χρόνια του τα πέρασε στην οικογενειακή εστία, χωρίς καμιά παρεκτροπή. Είναι ανεξάρτητος, αυτόνομος για πρώτη φορά και επιζητά εντάσεις, έρωτες, περιπέτεια, ώστε να καλύψει τον χαμένο καιρό.
Η Ιωάννα, ταλαντούχα χορεύτρια, εγκαταλείπει την πολλά υποσχόμενη καριέρα της, την δίχως αναστολές έντονη ζωή της, για να δοκιμάσει τους αυστηρούς κανονισμούς του μοναχικού βίου. Αναζητά τη γαλήνη, για να επαναπροσδιορίσει την πορεία της.
Ο γιατρός καλείται στη Μονή όταν η σχεδόν αιωνόβια αδελφή Θέκλα, χρειάζεται τη βοήθειά του, και σαγηνεύεται…
Είναι δυνατόν μια γριά καλόγρια, αφιερωμένη ολόψυχα στην προσευχή και μόνο, να γνωρίζει την ανθρώπινη φύση;
Η Ηγουμένη αναγκάζεται να ακολουθήσει εντολές…
Ο αλαφροΐσκιωτος του νησιού θυμώνει…
Όσο ο χειμώνας δίνει τη θέση του στην άνοιξη, οι άνθρωποι και τα γεγονότα εξελίσσονται.
Η σαγήνη του έρωτα έχει θέση στις πεντακάθαρες αυλές του μοναστηριού;

Βιογραφικό σημείωμα
Γεννήθηκα στη Σαλονίκη… όπως λέει ο συμπολίτης Νιόνιος. Το 1971 «μεταναστεύσαμε» οικογενειακώς στην Αθήνα. Εργάστηκα για αρκετά χρόνια σε διάφορες εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, ενώ παράλληλα δημιούργησα τη δική μου οικογένεια, που αποτελεί το «ασφαλές λιμάνι» μου. Από μικρή ταξίδευα στον κόσμο των βιβλίων ως αναγνώστης, μέχρι τώρα που, σε αναμονή μιας «σύνταξης» που διαρκώς απομακρύνεται, ρισκάρω ένα ακόμα ταξίδι στις σελίδες, αλλά από διαφορετική σκοπιά. Παρέδωσα το σωσίβιο του αναγνώστη, μάζεψα κάποια από τα καταχωνιασμένα στα συρτάρια, χειρόγραφά μου, και με περισσό «θράσος», τολμώ να μοιραστώ μαζί σας αυτή την περιπλάνηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *