Ο πρίγκιπας των εξερευνητών

«Ο πρίγκιπας των εξερευνητών», του Φίλιπ Κάβενεϊ – «Prince of Explorers», by Philip Caveney

Η Dream Team της περιπέτειας είναι για άλλη μια φορά στο δρόμο. Ο Σεμπάστιαν Νταρκ ο ξωτικάνθρωπος, ο Μαξ η βουβαλόπη, και ο Κορνίλιος Ντράμελ ο Γκολμιριανός λοχαγός. Σωστά καταλάβατε. Βρισκόμαστε στον κόσμο που δημιούργησε ο Φίλιπ Κάβενεϊ και πιο συγκεκριμένα στο τρίτο βιβλίο της σειράς «Σεμπάστιαν Νταρκ – Sebastian Darke» με τίτλο «Ο πρίγκιπας των εξερευνητών». Με εικονογράφηση του Τζιούλεκ Χέλερ, σε μια προσεγμένη έκδοση από τα Ελληνικά Γράμματα, κοσμεί τα ράφια των βιβλιοπωλείων από το 2009 περιμένοντας να το διαβάσετε και να σας κατακτήσει όπως έκαναν τα δύο προηγούμενα.

Το θέατρο επιχειρήσεων, αυτή τη φορά, έχει μεταφερθεί σε μια ατελείωτη, πυκνή και -γιατί να το κρύψουμε- τρομακτική ζούγκλα. Τι γυρεύουν όμως οι τρεις φίλοι μας σε ένα τόσο αφιλόξενο τόπο;


Έπειτα από τις πρόσφατες ανατριχιαστικές περιπέτειες στο Ράμαλατ, οι τρεις φίλοι είχαν προσληφθεί από έναν πλούσιο έμπορο με το όνομα Θάντεους Πιλ για να βρουν τη θρυλική χαμένη πόλη της Μεντίπης, κι αν την έβρισκαν, να φέρουν πίσω αποδείξεις για την ύπαρξή της. Αυτή η πόλη συζητιόταν εδώ και αιώνες. Πολλοί ισχυρίζονταν ότι έκρυβε αμύθητους θησαυρούς. Άλλοι έλεγαν ότι εκείνος ο τόπος ήταν καταραμένος και ότι πολλά δεινά περίμεναν όποιον είχε την ατυχία να πέσει πάνω της.

Κομμένη και ραμμένη δηλαδή η αποστολή στα μέτρα τους. Όταν είναι κάτι σχεδόν ακατόρθωτο και γεμάτο κινδύνους, αυτόματα εμφανίζεται η καταπληκτική τριάδα! Ούτε μαγνήτη να είχαν! Αυτή τη φορά βέβαια, υπάρχει μια σημαντική διαφορά από τις προηγούμενες περιπέτειές τους. Η αποστολή για την ανεύρεση της χαμένης πόλης γίνεται μισθοφορικά. Την ανέλαβαν γιατί είχαν άμεση ανάγκη την αμοιβή που τους προσφέρθηκε. Ελπίζω η θεά τύχη να μη το δει αυτό με στραβό μάτι και τους εγκαταλείψει, γιατί όπως φαίνεται αυτό είναι το πιο δύσκολο εγχείρημα που έχουν ποτέ κληθεί να φέρουν εις πέρας. Κάτι τέτοιο δεν κάνουν άλλωστε οι μισθοφόροι ανά τους αιώνες; Την κάθε είδους βρωμοδουλειά που δεν μπορούν ή φοβούνται να κάνουν οι εργοδότες τους.

Το μόνο πράγμα που φαίνεται να μην έχει αλλάξει είναι η πολυλογία, η πονηριά και η λατρεία στο φαγητό του Μαξ…


Ο Μαξ, φυσικά, δεν μπορούσε να το αφήσει ασχολίαστο. «Αχ, ναι, η όμορφη πριγκίπισσα Κέριν… Ή μήπως θα έπρεπε να πω βασίλισσα Κέριν; Αξιαγάπητο κορίτσι. Ξέρεις, εγώ πάντα έλπιζα ότι θα γυρνούσαμε στο Κέλαντον κάποια μέρα. Οι βασιλικοί στάβλοι είχαν εξαιρετικό φαγητό – απ’ τα καλύτερα που έχω φάει ποτέ μου».
«Και έχεις φάει πολλά», σχολίασε ο Κορνήλιος με πονηρό ύφος.
«Όντως, θα μπορούσα να πω ότι είμαι κάτι σαν γευσιγνώστης», είπε ο Μαξ, δίχως να πάρει χαμπάρι την μπηχτή.

…καθώς και οι κόντρες της αγαπητής βουβαλόπης με τον Σεμπάστιαν και τον Κορνήλιο…


«Γιατί δεν το βουλώνεις; Γιατί δε βοσκάς λίγο χορταράκι;» του πρότεινε ο Σεμπάστιαν εκνευρισμένος. «Μπορεί να σου δώσει ενέργεια».
«Ενέργεια!» αναφώνησε ο Μαξ, κοιτώντας τον σαν να μην πίστευε στ’ αυτιά του. «Δυο μπουκιές έφαγα από δαύτο τις προάλλες και έμεινα ξύπνιος να πέρδομαι όλη νύχτα!»
«Ναι, το προσέξαμε», τον πείραξε ο Κορνήλιος.

Έτσι βάδιζαν βήμα βήμα στην ανατριχιαστική ζούγκλα. Δεν πέρασε και πολύς καιρός, και να! Βρέθηκαν σε μια μάχη στην οποία μάλιστα ο Σεμπάστιαν τραυματίστηκε σοβαρά με κίνδυνο να μείνει η ιστορία μας με δύο πρωταγωνιστές. Για καλή τους τύχη, όμως, την ύστατη στιγμή εμφανίστηκαν κάποια από τα μέλη της φυλής Τζίλιθ! Τι έγινε κατόπιν; Κατάφερε ο Σεμπάστιαν να αναρρώσει από τον σοβαρό τραυματισμό του; Και αν ναι, τι ακολούθησε; Την βρήκαν τελικά την πόλη; Μπόρεσαν να ανταποδώσουν τη χάρη στους Τζίλιθ; Όλα αυτά, φυσικά, θα απαντηθούν στις σελίδες του «Ο πρίγκιπας των εξερευνητών», του Φίλιπ Κάβενεϊ.

Έχοντας πλέον διαβάσει και τα τρία βιβλία της σειράς, μπορώ να σας πω ότι το κάθε ένα από αυτά είναι καλύτερο από το προηγούμενο. Το δε σύνολο των τριών βιβλίων είναι σαγηνευτικό! Η ηρωική τριάδα του Φίλιπ Κάβενεϊ έχει λάβει, επάξια θαρρώ, μια από τις υψηλότερες θέσεις στην λίστα με τους αγαπημένους μου μυθιστορηματικούς χαρακτήρες. Τι να πρωτοπείς για τον Σεμπάστιαν ή για τον Κορνήλιο. Ο Μαξ ο βουβαλόπος, είναι εκτός συναγωνισμού έτσι κι αλλιώς… τον λατρεύω!!!

Και στο τρίτο μέλος της σειράς, οι περιπέτειες πολλές… ίσως πιο σκληρές από αυτές των προηγουμένων βιβλίων. Δεν είναι εξάλλου μικρό πράγμα να τα βάζεις με τους βάρβαρους Γκόγκραθ, το τρομερό Γκράνταγκ, τους Νυχτόβιους και τους ανατριχιαστικούς νερόδρακους! Ευτυχώς που στο πλευρό τους, οι ήρωες μας, είχαν τα μέλη της φυλής Τζίλιθ και τα παιδιά από το Καταφύγιο με τον Άαρον το Σοφό!

Κλείνοντας τον κύκλο που άνοιξε με την ανάγνωση του «Ο Πρίγκιπας των Γελοτοποιών», συνεχίστηκε με το «Ο Πρίγκιπας των Πειρατών» και έκλεισε με το «Ο πρίγκιπας των εξερευνητών» νιώθω ότι τα έφερε έτσι η τύχη και απόλαυσα τρία από τα καλύτερα βιβλία που μπορείτε αυτή την στιγμή να βρείτε στην ελληνική αγορά! Θα τα λατρέψετε όλοι οι βιβλιοφάγοι της οικογένειας, ανεξαρτήτου ηλικίας. Βιαστείτε μόνο να τα βρείτε στα βιβλιοπωλεία γιατί εκδίδονται από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα οι οποίες δυστυχώς πριν λίγο καιρό έκλεισαν. Τα δικαιώματα και την έκδοση βέβαια πιστεύω ότι κάποιος άλλος οίκος θα τα αναλάβει, αλλά δεν ξέρουμε πότε και αν θα γίνει τελικά αυτό. Ελπίζω πάντως να γίνει σύντομα γιατί πραγματικά αξίζει αυτά τα τρία βιβλία να βρίσκονται σε κάθε βιβλιοθήκη ιδιωτική ή δημόσια. Για όλα τα παραπάνω, λοιπόν, απλά ΣΠΕΥΣΑΤΕ!!!

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Βαθιά στη ζούγκλα της Μεντίπης, ο Σεμπάστιαν, ο Μαξ και ο Κορνήλιος αναζητούν μια θρυλική χαμένη πόλη. Στο δρόμου τους συναντάνε τους Τζίλιθ, μια φυλή πολεμιστών που έχει εμπλακεί σε μια θανατηφόρα πάλη με τους θανάσιμους εχθρούς της, τους άγριους και βάρβαρους Γκόγκραθ.
Θα καταφέρει ο Κορνήλιος να εκπαιδεύσει τους Τζίλιθ για να κατατροπώσουν τους εχθρούς τους; Γιατί το κορίτσι της ζούγκλας, η Κίρα, νομίζει ότι ξέρει τον Σεμπάστιαν; Θα τη γλυτώσει ο Μαξ ή θα καταλήξει ψητά παϊδάκια;
Και αν τελικά βρουν τη Χαμένη Πόλη, θα μπορέσουν οι τρεις φίλοι να επιζήσουν από τις επιθέσεις των Νυχτόβιων, των τρομακτικών πλασμάτων που είναι ήδη νεκρά;

Ν.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *