Αστοχία Υλικού

«Αστοχία Υλικού», Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης

Ένα μυθιστόρημα βαθυστόχαστο και ευκολοδιάβαστο ταυτόχρονα.


Αστοχία Υλικού του Παναγιώτη Χατζημωυσιάδη

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Η «Αστοχία Υλικού», το τέταρτο βιβλίο του Παναγιώτη Χατζημωυσιάδη που κυκλοφόρησε μόλις ένα μήνα πριν, είναι ένα μυθιστόρημα βαθυστόχαστο και ευκολοδιάβαστο ταυτόχρονα.


[grbk http://www.greekbooks.gr/hajimoisiadis-panagiotis.person]


Ο Θάνος, ο ήρωας του βιβλίου, βρίσκεται στο δρόμο νωρίς το πρωί με μια σακούλα κεράσια στο χέρι. Δεν έχει ιδέα πώς βρέθηκε εκεί ή πού πηγαίνει. Επιπλέον, δεν μπορεί να θυμηθεί τίποτα από την περασμένη νύχτα. Ξαφνικά συνειδητοποιεί πως βρίσκεται μπροστά στο κτίριο της εταιρίας όπου δουλεύει. Ανεβαίνει στο γραφείο του, βάζει τα κεράσια σε ένα συρτάρι, παρατηρεί πως είναι τελείως ατημέλητος και πηγαίνει στο μπάνιο για να πλυθεί. Από εκεί ξεκινά ένας φαύλος κύκλος αναμνήσεων, κενών μνήμης, αποριών και ψυχολογικού τρόμου.

Η αφήγηση ρέει απρόσκοπτα, η γραφή δε γίνεται ποτέ βαρετή, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει παρά ελάχιστη δράση, και είναι δύσκολο να αφήσεις κάτω το βιβλίο πριν να τελειώσει.

Ο Π. Χ. καταπιάνεται εδώ με το καυτό θέμα της γενετικής μετάλλαξης των τροφίμων και την απελπισμένη προσπάθεια του απλού ανθρώπου να διατηρήσει την ταυτότητά του μέσα σ’ έναν κόσμο που αλλάζει με αστραπιαία ταχύτητα και επιχειρεί να στραγγαλίσει την ατομικότητα στο όνομα του κέρδους. Μια διεισδυτική ματιά στην απομόνωση του σύγχρονου ανθρώπου και τους κινδύνους της βιο-τεχνολογίας όταν δεν συνοδεύεται από συνείδηση και δεοντολογία.

Από το οπισθόφυλλο:

Μπορεί να πλήρωσε ακριβό τίμημα, αλλά τώρα τα έχει σχεδόν όλα στη ζωή του: σταθερή θέση σε εταιρεία μεταλλαγμένων ειδών, ιδιόκτητη μονοκατοικία σε προάστιο των Αθηνών και αρκετό ελεύθερο χρόνο για να φροντίζει τον κήπο του.
Αλλά αν είναι έτσι, τότε γιατί έχει πάρει τους δρόμους σαν χαμένος και πού εξαφανίστηκε η γυναίκα του από το βράδυ; Για ποιο λόγο στρέφεται εναντίον του η υπηρεσία έρευνας και ποιοι είναι αυτοί που εξυφαίνουν ύπουλα σχέδια σε βάρος του;
Προσπαθεί να αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά έχει ένα βαθύ κενό μνήμης, όσο περίπου κι η περασμένη νύχτα. Ψάχνει για απαντήσεις ανάμεσα σε σκόρπιες αναμνήσεις και πιάνει το μίτο της αφήγησης εκεί από όπου τον έχασε στην αληθινή ζωή του.
Το ερώτημα είναι γιατί τον έχασε και αν, τελικά, θα μπορέσει να τον ξαναβρεί.

Λος Άντζελες
Στέλλα Σαμιώτου Φιτσάιμονς


[grbk http://www.greekbooks.gr/hajimoisiadis-panagiotis.person]


ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΜΠΙΣΤΡΟ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ

Το Λογοτεχνικό Μπιστρό της Στέλλας, είναι ένα Ηλεκτρονικό Λογοτεχνικό Περιοδικό που θα εκδίδει ένα καινούριο τεύχος κάθε δύο με τρεις μήνες, αλλά θα ανανεώνεται σε εβδομαδιαία βάση με νέα, γκάλοπ, θέματα συζήτησης, διαγωνισμούς, συνταγές και πολλά, πολλά άλλα.

Ρίξτε του μια, ή καλλίτερα περισσότερες ματιές, κάνοντας κλικ εδώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *