«Πως να είσαι ήρεμος», Άννα Μπαρνς

«Πως να είσαι ήρεμος», Άννα Μπαρνς – «How to be calm», Anna Barnes

Ένα βιβλίο που μπορείτε να διαβάσετε σε δύο ή σε εκατόν δύο ώρες. Θα σας πρότεινα να πράξετε το δεύτερο.

Το «Πως να είσαι ήρεμος», της Άννα Μπαρνς, κυκλοφόρησε στην χώρα μας από τις εκδόσεις Ψυχογιός και μας περιμένει όλους -για να μας βοηθήσει- στα βιβλιοπωλεία, από τον Φεβρουάριο του 2018.

Κριτική και εντυπώσεις

Σ’ έναν πολυάσχολο και φρενήρη κόσμο θα επωφελούμασταν όλοι αν καταφέρναμε να ρίξουμε τους ρυθμούς μας και να δημιουργήσουμε συνθήκες γαλήνης και ηρεμίας για τον εαυτό μας. Η επίτευξη αυτού του στόχου ίσως φαίνεται ανέφικτη, αλλά με την εξάσκηση είναι πιθανή, και ο αντίκτυπος που μπορεί να έχει στη ζωή μας είναι ανυπολόγιστης αξίας.

Με αυτά τα λόγια ξεκινά η Άννα Μπαρνς το βιβλίο της «Πως να είναι ήρεμος». Και πραγματικά πόσο δίκαιο έχει! Το άγχος που έχει κυριαρχήσει στην καθημερινότητα των περισσοτέρων από εμάς, έχει καταστροφικές συνέπειες όχι μόνο στην ψυχολογία αλλά και στην ίδια μας την υγεία.

Συνεπώς, κάθε τι που θα μπορέσει να μας βοηθήσει στην μείωση του άγχους και στην είσοδο της ηρεμίας στην ζωή μας είναι ΠΟΛΥΤΙΜΟ. Ένα τέτοιο εργαλείο αυτοβοήθειας είναι και το πόνημα για το οποίο κάνουμε λόγο σε αυτές τις γραμμές.

Η συγγραφέας του έχει χωρίσει τις αμυντικές και επιθετικές τακτικές μας ενάντια στο άγχος στις εξής εννέα ενότητες-κεφάλαια: Τεχνικές για ηρεμία, Ηρεμία στο σπίτι, Κοιμήσου καλά νιώσε καλά, Αίσθηση ηρεμίας στη δουλειά, Άφησε το μυαλό σου να ηρεμήσει, Διατροφή για ήρεμη ζωή, Γυμνάσου για να ηρεμήσεις, Χαλάρωση και Αγωγές & θεραπείες.

Με απλή γλώσσα που ρέει και διαβάζεται αβίαστα, εξαιρετική εικονογράφηση και εξαιρετικά χρήσιμες ρήσεις γνωστών προσωπικοτήτων, το «Πως να είναι ήρεμος» θα γίνει ο σύμμαχός σας στην προσπάθεια επίτευξης μιας χαλαρότερης διαβίωσης.

Ειδικά οι ρήσεις μπορούν να μας δείξουν όχι μόνο έναν λιγότερο πιεστικό δρόμο αλλά κι έναν ουσιαστικότερο τρόπο ζωής τόσο για εμάς όσο και για τους ανθρώπους του άμεσου περιβάλλοντός μας. Εξάλλου κανένας άνθρωπος δεν είναι νησί…

Το «Πως να είσαι ήρεμος», της Άννας Μπαρνς, είναι ένα βιβλίο που μπορείτε να διαβάσετε σε δύο ή σε εκατόν δύο ώρες. Θα σας πρότεινα να πράξετε το δεύτερο. Σκοπός δεν είναι να αφομοιώσει κάποιος πέντε τεχνικές και να τις εφαρμόσει ανεπεξέργαστα. Θαρρώ πως στόχος του κάθε αναγνώστη, που θέλει πραγματικά να βοηθηθεί από όλα όσα έχει συμπεριλάβει στο έργο της αυτό η συγγραφέας, θα πρέπει να είναι η μελέτη των όσων διαβάζει, η ενδελεχής σκέψη πάνω σε αυτά, και η δοκιμή τελικά όσων πιστεύει ότι ταιριάζουν στον χαρακτήρα του.

Όντας σίγουρος ότι κάτι από όλα όσα υπάρχουν στο βιβλίο θα σας βοηθήσει ουσιαστικά, σας προτείνω να το αποκτήσετε, να το μελετήσετε και να αλλάξετε την καθημερινότητά σας προς μια έκδοση λιγότερο αγχώδη, περισσότερο φωτεινή και απείρως πιο ευχάριστη!

Οπισθόφυλλο:

Η ΗΡΕΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ!
Με λίγη βοήθεια, μπορείς να μάθεις, να εξασκήσεις και να υλοποιήσεις μεθόδους πραγματικής χαλάρωσης του πνεύματος και του σώματός σου και να απομακρύνεις το στρες και το άγχος.
Γεμάτο συμβουλές, ρήσεις γνωστών προσωπικοτήτων και δραστηριότητες που γαληνεύουν τον νου, το ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΗΡΕΜΟΣ θα σε βοηθήσει να νιώσεις πιο άνετα και θα σου προσφέρει εφόδια, ώστε να αντιμετωπίζεις τα πράγματα που έχουν στ’ αλήθεια σημασία.


[grbk http://www.greekbooks.gr/anna-barns-anna-burns.person]


Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Πως να είσαι ήρεμος
How to be calm

Συγγραφέας

Άννα Μπαρνς
Anna Barnes

Σχεδιασμός

Luci Ward

Συγγραφέας

Έρρικα Πάλλη

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Ψυχογιός

Ημερομηνία έκδοσης

Φεβρουάριος 2018

Αριθμός σελίδων

159

ISBN

978-618-01-2363-0

Συντάκτης άρθρου

Νεκτάριος Παπασπύρου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *