Λογοτεχνικά βιβλία, συγγραφείς, εκδοτικοί οίκοι - για να μην πάτε στο βιβλιοπωλείο... αδιάβαστοι!

 • 24.10.12
  Το μυστικό της Έλλης

  Το μυστικό της Έλλης
  Συγγραφέας: Θεόδωρος Γρηγοριάδης
  Εκδόσεις Πατάκη
  ΣΕΙΡΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
  ISBN: 978-960-16-4649-7
  ΣΧΗΜΑ:14×21
  ΣΕΛΙ∆ΕΣ: 280
  ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚ∆ΟΣΗΣ: 14,00€
  ΠΡΩΤΗ ΕΚ∆ΟΣΗ: ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012

  Και τώρα µου’λαχε αυτός. Να της ζητάει κατανόηση ως ικέτης· αντί να έρθει ως Ιάσων, ερχόταν σκλάβος εκλιπαρώντας για λίγη σπιτική ελευθερία, µια τηγανιά, µια ξεχασµένη φροϋδική λακκούβα, για εκείνον ασυναίσθητη αλλά έτοιµη για να βουλιάξει αυτός µαζί της µέσα. Η ερωτική ζωή της Έλλης έδειχνε ληγµένη γύρω στα πενήντα. Οχυρωµένη ανάµεσα στα βιβλία, τις µνήµες και τα φωτογραφικά άλµπουµ, πίστευε ότι της ήταν αρκετά. Μια συνάντηση στη λαϊκή της γειτονιάς της, στο Ρουφ, µε έναν νεότερο άντρα πυροδοτεί και πάλι τον ακυρωµένο πόθο. Η γνωριµία της µε τον παντρεµένο Αντώνη όχι µόνον ενεργοποιεί αισθήσεις και συναισθήµατα, αλλά τη βάζει σε έναν καινούριο ρόλο, σε µια απρόβλεπτη και ριψοκίνδυνη ιστορία.

  Μια ερωτική ιστορία µε φόντο τον µικρόκοσµο του Ρουφ και του Βοτανικού, που διαδραµατίζεται στις απαρχές της οικονοµικής κρίσης, η οποία αποβαίνει καθοριστική για την εξέλιξη της ζωής των ηρώων. Ένα µυθιστόρηµα λεπτών αποχρώσεων και ιδιαίτερων συγκινήσεων πάνω στην απουσία, την απώλεια, την αναχώρηση, την απρόσµενη αγάπη, την ολοκληρωτική προσφορά.

  Ο Θεόδωρος Γρηγοριάδης γεννήθηκε στο Παλαιοχώρι Παγγαίου Καβάλας το1956. Σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης, εργάστηκε στη Μέση Εκπαίδευση και συνεργάστηκε µε τη ∆ηµόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών διοργανώνοντας λογοτεχνικά σεµινάρια. Εµφανίστηκε στα γράµµατα το1990 µε το µυθιστόρηµα Κρυµµένοι άνθρωποι και ακολούθησαν επτά µυθιστορήµατα, δύο συλλογές διηγηµάτων και µία νουβέλα. Το Παρτάλι µεταφράστηκε στα γαλλικά και παρουσιάστηκε ως θεατρικός µονόλογος στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2011 µε τον Χρήστο Στέργιογλου. Η ∆εύτερη γέννα ανέβηκε ως θεατρικός µονόλογος στο Φεστιβάλ Φιλίππων και Καβάλας το2009 µε την Φιλαρέτη Κοµνηνού. Η συλλογή διηγηµάτων Χάρτες ήταν υποψήφια για το Βραβείο ∆ΙΑΒΑΖΩ 2007 και ο Παλαιστής και ο δερβίσης για το Athens Prize for Literature του περιοδικού (δέ)κατα, για το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήµατος 2011 και το Βραβείο Αναγνωστών του ΕΚΕΒΙ. ∆ιηγήµατά του έχουν µεταφραστεί στα ολλανδικά και αγγλικά. Το µυθιστόρηµα Αλούζα, χίλιοι και ένας εραστές θα κυκλοφορήσει στα αραβικά το 2013.

   

  @Νέες κυκλοφορίες
  #
  Εκδόσεις:

  No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο!

books

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Αρχείο

Σχολικά Βιβλία

Σχολικά Βιβλία
Επειδή μάθηση δεν γίνεται χωρίς βιβλία... βρείτε όλα τα σχολικά βιβλία Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σε ηλεκτρονική μορφή. Μαζί με τις ευχές όλων των εργαζομένων στη Ματιά για καλή πρόοδο των παιδιών σας (μας)

Δημοφιλή Βιβλία