Λογοτεχνικά βιβλία, συγγραφείς, εκδοτικοί οίκοι - για να μην πάτε στο βιβλιοπωλείο... αδιάβαστοι!

 • 02.10.12
  Το Γιατί των παιδιών φέρνει την ελπίδα

  Το Γιατί των παιδιών φέρνει την ελπίδα
  ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Βαγγέλης Ηλιόπουλος
  ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ: Έφη Λαδά
  Εκδόσεις Πατάκη
  ΣΕΙΡΑ: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ
  ISBN: 978-960-16-4220-8
  ΣΧΗΜΑ: 22×22
  ΣΕΛΙΔΕΣ: 36
  ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 10,00€
  ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012

  Κάθε λέξη, λένε οι ποιητές, έχει τη δική της ζωή. Την πιο παράξενη όμως έχει η λέξη «Γιατί», επειδή σε αυτήν κρύβεται όλο το παράπονο των ανθρώπων. Σε αυτή την ιστορία το «Γιατί» είναι ένα τσαλακωμένο λήμμα που ξέφυγε από το ανοιχτό παράθυρο ενός μεγάλου εκδοτικού οίκου, για να ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο. Θα γνωρίσει παιδιά που αναρωτιούνται «γιατί σ’ εμένα;».
  Απογοητευμένο από τον κόσμο που έχουν φτιάξει οι άνθρωποι, το «Γιατί» θα φτάσει μέχρι τον ουρανό. Εκεί θα συναντήσει τα αστέρια-ευχές. Ευχές των παιδιών που έχουν δύναμη, που αντιστέκονται, που αγωνίζονται, που ονειρεύονται. Κι όσο πιο δυνατή ευχή, τόσο πιο έντονα το αστέρι λάμπει ελπίδα. Τότε το «Γιατί» καταλαβαίνει πως μια ελπίδα υπάρχει να αλλάξει ο κόσμος. Τα παιδιά.

  Το πρώτο εικονογραφημένο βιβλίο που αγγίζει το θέμα των παιδιών της κρίσης. Παιδιά στη φτώχεια, παιδιά στην αρρώστια, παιδιά που δέχονται βία, παιδιά στην εργασία, παιδιά στη μοναξιά ρωτούν γιατί, γιατί, γιατί; Κι όμως πρόκειται για ένα αισιόδοξο βιβλίο που με τη μαγική συνταγή του παραμυθιού βοηθά τα παιδιά να συναισθανθούν το ένα το άλλο, να γίνουν μια μεγάλη παρέα και να αγωνιστούν για ένα καλύτερο αύριο.

  Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου ο συγγραφέας καλεί όλα τα παιδιά να φανταστούν, να γράψουν και να ζωγραφίσουν το δικό τους «Γιατί» και να του το στείλουν. Τα έργα θα προβληθούν σε ηλεκτρονική γκαλερί στο www.vagelisiliopoulos.gr, ενώ για τους μικρούς δημιουργούς κάθε χρόνο θα γίνεται μια μεγάλη εκδήλωση την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, στις 11 Δεκεμβρίου.

  Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε παιδαγωγικά και θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 1984 εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Το 1995 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο του για παιδιά. Το 1997 κυκλοφόρησε ο Τριγωνοψαρούλης. Ακολούθησαν άλλα πέντε βιβλία με περιπέτειες του Τριγωνοψαρούλη, ο οποίος έγινε ο πιο αγαπημένος σύγχρονος ήρωας της ελληνικής παιδικής λογοτεχνίας. Από το 1995 μέχρι σήμερα, ο συγγραφέας του έχει εκδώσει πάνω από 50 βιβλία για παιδιά και νέους, πολλά από τα οποία έχουν τιμηθεί με διακρίσεις, βραβεία και επαίνους (περιοδικό Διαβάζω, Γ.Λ.Σ., Ελληνικό Τμήμα ΙΒΒΥ). Συμμετέχει σε διεθνή φεστιβάλ λογοτεχνίας (Μπάνκια, Βερολίνο) και πολλά βιβλία του έχουν μεταφραστεί στο εξωτερικό (Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία, Αγγλία, Κορέα, Μαλαισία, Σερβία). Το Κουκλοθέατρο της Αλεξάνδρας… έρχεται (www.alexandrakouklotheatro.blogspot.com) ανέβασε τα έργα Ο Τριγωνοψαρούλης, ο Μαυρολέπιας και ο τελευταίος ιππόκαμπος και Ο Βιβλιοπόντικας, τα οποία βασίζονται στα ομότιτλα βιβλία του και παίζονται στα σχολεία. Επίσης, την περίοδο 2010-2011 στο Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη, το Νέο Θέατρο ανέβασε το πρώτο θεατρικό του έργο Ο Τριγωνοψαρούλης επιστρέφει, σε σκηνοθεσία Κυριάκου Αργυρόπουλου και μουσική Γιώργου Χριστιανάκη (www.neotheatro.gr). Σε διήγημά του από τον τόμο «Μίλα, μη φοβάσαι» της ΕΨΥΠΕ βασίστηκε η ταινία «Τα μπλε γυαλιά» του Γιάννη Κουφονίκου, η οποία παίχτηκε στο Φεστιβάλ Ολυμπίας. Γράφει άρθρα σε περιοδικά, εφημερίδες και ιστότοπους για την προώθηση της φιλαναγνωσίας. www.vagelisiliopoulos.gr

   

  @Νέες κυκλοφορίες
  #
  Εκδόσεις:

  No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο!

books

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Αρχείο

Σχολικά Βιβλία

Σχολικά Βιβλία
Επειδή μάθηση δεν γίνεται χωρίς βιβλία... βρείτε όλα τα σχολικά βιβλία Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σε ηλεκτρονική μορφή. Μαζί με τις ευχές όλων των εργαζομένων στη Ματιά για καλή πρόοδο των παιδιών σας (μας)

Δημοφιλή Βιβλία