Λογοτεχνικά βιβλία, συγγραφείς, εκδοτικοί οίκοι - για να μην πάτε στο βιβλιοπωλείο... αδιάβαστοι!

 • 01.12.12
  Θρησκεία για άθεους

  Θρησκεία για άθεους
  Συγγραφέας: Αλαίν τε Μποττόν (Alain De Botton)
  Μετάφραση: Αντώνης Καλοκύρης
  Εκδόσεις Πατάκη
  ΣΕΙΡΑ: ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
  ISBN: 978-960-16-4430-1
  ΣΧΗΜΑ: 14X19,5
  ΣΕΛΙ∆ΕΣ: 336
  ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚ∆ΟΣΗΣ: 14,90€
  ΠΡΩΤΗ ΕΚ∆ΟΣΗ: ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012

  ΚΙ ΑΝ ΟΣΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΛΗΘΗ, ΟΥΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ;

  Μήπως θα ήταν καλή ιδέα για τους αγνωστικιστές και τους άθεους, αντί να χλευάζουν τις θρησκείες, να κλέψουν από αυτές –µια που είναι γεµάτες ωραίες ιδέες– για να βελτιώσουµε τη ζωή µας και να οργανώσουµε τις κοινωνίες µας; Συνδυάζοντας ένα αίσθηµα βαθύτατου σεβασµού µε την απουσία πίστης, ο Ντε Μποττόν προτείνει να αναζητήσουµε στις θρησκείες διορατικές σκέψεις, προκειµένου µεταξύ άλλων:
  – να δηµιουργήσουµε δεσµούς αλληλεγγύης
  – να βελτιώσουµε τις προσωπικές µας σχέσεις
  – να υπερβούµε τα συναισθήµατα φθόνου και ανεπάρκειας
  – να δραπετεύσουµε από την 24ωρη τυραννία των µέσων ενηµέρωσης
  – να ταξιδέψουµε
  – να αποκοµίσουµε περισσότερα από την τέχνη, την αρχιτεκτονική και τη µουσική…

  Η διαρκής και εν πολλοίς αδιέξοδη διαµάχη ανάµεσα στους σκληροπυρηνικούς πιστούς και τους άθεους µπαίνει σε νέα βάση µε τη «Θρησκεία για άθεους» του Αλαίν ντε Μποττόν, που υποστηρίζει θαρραλέα ότι οι «υπερφυσικοί» θρησκευτικοί ισχυρισµοί είναι παντελώς ψευδείς – ωστόσο οι θρησκείες έχουν ακόµη να διδάξουν σε όλους µας κάποια πολύ σηµαντικά πράγµατα. Για υπερβολικά µεγάλο διάστηµα οι µη πιστοί αντιµετώπιζαν την ακραία επιλογή ανάµεσα στο να υποµένουν ένα σωρό αλλόκοτα δόγµατα ή να απορρίπτουν εντελώς µια ποικιλία από παρηγορητικές και ωραίες τελετουργίες και ιδέες. Ο Αλαίν ντε Μποττόν προτείνει εδώ µια πολύ πιο ενδιαφέρουσα και πραγµατικά χρήσιµη εναλλακτική πρόταση.

  Ο Αλαίν ντε Μποττόν γεννήθηκε το1969 στη Ζυρίχη και ζει στο Λονδίνο. Τα βιβλία του έχουν µεταφραστεί σε περισσότερες από 30 γλώσσες µε εξαιρετική επιτυχία. Ανάµεσά τους ξεχωρίζουν τα: «Essays in Love», 1993 («Μικρή φιλοσοφία του έρωτα», Εκδ. Πατάκη, 2003), «Πώς ο Προυστ µπορεί να αλλάξει τη ζωή σου», 1997 (Εκδ. Πατάκη, 2002), «Η τέχνη του ταξιδιού», 2001 (Εκδ. Πατάκη, 2006), «Status Anxiety», 2004 («Περί του κοινωνικού status», Εκδ. Πατάκη, 2005), «Η αρχιτεκτονική της ευτυχίας», 2006 (Εκδ. Πατάκη, 2007), «Οι χαρές και τα δεινά της εργασίας», 2009 (Εκδ. Πατάκη, 2009) και«Η παρηγορία της φιλοσοφίας», 2000 (Εκδ. Πατάκη, 2010).
  Είναι ιδρυτής των The School of Life (www.theschooloflife.com), ενώ διευθύνει την οµώνυµη σειρά βιβλίων, που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Πατάκη.

   

  @Νέες κυκλοφορίες
  #
  Εκδόσεις:

  No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο!

books

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Αρχείο

Σχολικά Βιβλία

Σχολικά Βιβλία
Επειδή μάθηση δεν γίνεται χωρίς βιβλία... βρείτε όλα τα σχολικά βιβλία Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σε ηλεκτρονική μορφή. Μαζί με τις ευχές όλων των εργαζομένων στη Ματιά για καλή πρόοδο των παιδιών σας (μας)

Δημοφιλή Βιβλία