Λογοτεχνικά βιβλία, συγγραφείς, εκδοτικοί οίκοι - για να μην πάτε στο βιβλιοπωλείο... αδιάβαστοι!

 • 20.11.12
  Πέντε ζωές κι ένα μυθιστόρημα

  Πέντε ζωές κι ένα μυθιστόρημα
  Τίτλος: “Πέντε ζωές κι ένα μυθιστόρημα – Σπουδή ενός δόκιμου γραφιά”
  Συγγραφέας: Δώρα Κασκάλη
  Είδος: Νουβέλα
  Έκδοση: Ανοικτή βιβλιοθήκη OPENBOOK
  ISBN: 978-960-99990-5-2
  Σχήμα: 21 x 29 εκ.
  Σελίδες: 96
  Μέγεθος αρχείου: 1,3 MB

  Ελεύθερα διανέμεται στο διαδίκτυο σε ψηφιακή μορφή η νουβέλα «Πέντε ζωές κι ένα μυθιστόρημα – Σπουδή ενός δόκιμου γραφιά» της Δώρας Κασκάλη. Πρόκειται για μια ηλεκτρονική έκδοση της ανοικτής βιβλιοθήκης OPENBOOK, ενός ιστοτόπου με όλα τα ελληνικά ψηφιακά βιβλία που διανέμονται ελεύθερα και νόμιμα από τους δημιουργούς τους (www.openbook.gr).

  Η συγγραφέας Δώρα Κασκάλη ήταν υποψήφια για το Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα του περιοδικού Διαβάζω για τη συλλογή διηγημάτων της «Στο τρένο» (2010, εκδόσεις Γαβριηλίδης). Το Νοέμβριο του 2011 κυκλοφόρησε από τις ίδιες εκδόσεις το μυθιστόρημά της «Κάτω». Αυτή την περίοδο γράφει τη δεύτερη συλλογή διηγημάτων της, που ευελπιστεί να εκδοθεί το 2013. Διατηρεί τη στήλη «Ακουστικός τηλέγραφος» στο περιοδικό τέχνης, ΝΤΟΥέΝΤΕ. Ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη.

  Η νουβέλα «Πέντε ζωές κι ένα μυθιστόρημα» παρακολουθεί την προσπάθεια της αφηγήτριας και επίδοξης συγγραφέα να κατακτήσει ένα προσωπικό ύφος. Η περιπέτεια της αφήγησης συμπλέκεται με τις περιπέτειες της ηρωίδας του εγκιβωτισμένου μυθιστορήματος, αλλά και μιας ολόκληρης γενιάς προς τη δύσκολη ενηλικίωση. Η αφηγήτρια θα πειραματιστεί με τη γυναικεία γραφή, το αστυνομικό μυθιστόρημα, το ψυχολογικό θρίλερ, την ερωτική/αισθηματική λογοτεχνία και τις υφολογικές και θεματικές συμβάσεις τους, πλαισιώνοντας αντίστοιχα κεφάλαια του βίου της βασικής πρωταγωνίστριας. Το κείμενο βρίσκεται σε μόνιμο διάλογο με τον εαυτό του κι έναν υποψήφιο εκδότη, επιχειρώντας να κατανοήσει τους μηχανισμούς που διαμορφώνουν το εκάστοτε αναγνωστικό γούστο. Αν και κατακερματισμένο αφηγηματικά, στην πραγματικότητα το βιβλίο παρακολουθεί με άλλοτε σπαρταριστό, άλλοτε ασθματικό και άλλοτε λυρικό τρόπο την πορεία μιας γυναίκας προς την αυτογνωσία.

  Η διανομή του βιβλίου γίνεται με άδεια Creative Commons, που επιτρέπει την αναπαραγωγή και την διασκευή του έργου για μη εμπορική χρήση.

  Στο σχεδιασμό εξωφύλλου συνέβαλλαν οι Δημήτρης Κιουπριτζής και Λευτέρης Παναγουλόπουλος, ενώ την επιμέλεια έκδοσης είχε ο Γιάννης Φαρσάρης.

  Το e-book διατίθεται ελεύθερα στο Διαδίκτυο μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης:
  http://www.openbook.gr/2012/10/kaskali.html

   

  @Νέες κυκλοφορίες
  #
  Εκδόσεις:

  1 Comment

Ένα Σχόλιο για το “Πέντε ζωές κι ένα μυθιστόρημα”

 1. […] επίκαιρα | Λογοτεχνικές Μικρογραφίες | Γυρίζω Σελίδα | Ματιά | Arts and the city | Artfools | AlterThess | Εκδόσεις Σαίτα | Deasy | Digital News […]

Αφήστε ένα σχόλιο!

books

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Αρχείο

Σχολικά Βιβλία

Σχολικά Βιβλία
Επειδή μάθηση δεν γίνεται χωρίς βιβλία... βρείτε όλα τα σχολικά βιβλία Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σε ηλεκτρονική μορφή. Μαζί με τις ευχές όλων των εργαζομένων στη Ματιά για καλή πρόοδο των παιδιών σας (μας)

Δημοφιλή Βιβλία