Λογοτεχνικά βιβλία, συγγραφείς, εκδοτικοί οίκοι - για να μην πάτε στο βιβλιοπωλείο... αδιάβαστοι!

Ένα Σχόλιο για το “Όταν το σώμα μιλάει…”

  1. Eλένη Κουρνέτα

    Το βιβλίο για τη σωματική έκφραση είναι ένα εγχειρίδιο που αφορά όποιον εμψυχώνει ομάδες είτε είναι εκπαιδευτικός, θεατρολόγος, χορογράφος ή ψυχολόγος. Συγκεκριμένα για τους νηπιαγωγούς και τους δασκάλους, το βιβλίο έρχεται να φωτίσει πώς να »διδάξεις» κίνηση και ρυθμό από την αρχή βήμα βήμα με σαφείς ασκήσεις και οργανωμένες οδηγίες, οι οποίες δείχνουν το δρόμο για να κτίσει ο εμψυχωτής ένα κλίμα ασφάλειας κι εμπιστοσύνης για τα μέλη της ομάδας. Παρακολουθώ τη βιβλιογραφία περί δραστηριοτήτων σε ομάδες εδώ και κάποια χρόνια γιατί ως νηπιαγωγός και θεατρολόγος, φροντίζω να βρίσκω νέο υλικό ή νέα εργαλεία που θα βελτιώσουν την ποιότητα της δουλειάς μου. Στο βιβλίο αυτό όχι μόνο βρήκα προτάσεις ασκήσεων αλλά ανακάλυψα μια νέα οπτική που τονίζει το πώς εμψυχώνουμε μια ομάδα, τί στόχους βάζουμε σε μια άσκηση και πώς οργανώνουμε συνολικά ένα μάθημα.
    Συχνά στην τάξη παρατηρούμε παιδιά κλειδωμένα που ενώ βιολογικά είναι υγιή και σε θέση να κινηθούν, ωστόσο τα βλέπεις ότι δεν κινούνται ελεύθερα, δεν μπορούν να καθοδηγήσουν την κίνηση τους ή πέφτουν συνέχεια ή το πιο απλό τους λες να χορέψουν και μένουν ακίνητα ή μόνο χοροπηδούν. Με το βιβλίο αυτό, μπορεί ένας εκπαιδευτικός να ενθαρρύνει τα παιδιά να εμπιστευτούν το σώμα τους και να ανακαλύψουν όλα όσα μπορεί να κάνει μαζί με τη μουσική. Έτσι θα το ακούσουν και θα μάθουν να καταλαβαίνουν τη ‘γλώσσα’ του, θα εκφράσουν τη μοναδικότητα τους μέσα από την ξεχωριστή τους κίνηση.
    Σε μια εποχή όπου όλοι λίγο πολύ πασχίζουμε να διακρίνουμε το ουσιαστικό από το περιττό, είναι πολύ χρήσιμο που η συγγραφέας αποκρυσταλλώνει και μοιράζεται την πολυετή εμπειρία της και μας δείχνει με σαφήνεια και πρακτικό τρόπο μόνο αυτό που χρειάζεται η εμψύχωση ομάδων: στόχο, σεβασμό και φροντίδα.

Αφήστε ένα σχόλιο!

books

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Αρχείο

Σχολικά Βιβλία

Σχολικά Βιβλία
Επειδή μάθηση δεν γίνεται χωρίς βιβλία... βρείτε όλα τα σχολικά βιβλία Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σε ηλεκτρονική μορφή. Μαζί με τις ευχές όλων των εργαζομένων στη Ματιά για καλή πρόοδο των παιδιών σας (μας)

Δημοφιλή Βιβλία