Λογοτεχνικά βιβλία, συγγραφείς, εκδοτικοί οίκοι - για να μην πάτε στο βιβλιοπωλείο... αδιάβαστοι!

 • 24.10.12
  Ο τύπος του διπλανού τάφου

  Ο τύπος του διπλανού τάφου
  Συγγραφέας: Καταρίνα Μασέττι (Katarina Mazetti)
  Μετάφραση: Τιτίνα Σπερελάκη
  Εκδόσεις Πατάκη
  ΣΕΙΡΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
  ISBN: 978-960-16-4439-4
  ΣΧΗΜΑ:14×21
  ΣΕΛΙ∆ΕΣ: 288
  ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚ∆ΟΣΗΣ: 14,50€
  ΠΡΩΤΗ ΕΚ∆ΟΣΗ: ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012

  Η Ντεζιρέ επισκέπτεται συχνά τον τάφο του άντρα της, που είχε «το θράσος» να πεθάνει πολύ νέος. Βιβλιοθηκάριος και παιδί της πόλης, ζει σ’ ένα κάτασπρο µίνιµαλ διαµέρισµα γεµάτο βιβλία. Στο νεκροταφείο, διασταυρώνεται συχνά µε τον τύπο του διπλανού τάφου, η εµφάνιση του οποίου την εκνευρίζει όσο και η φανταχτερή επιτύµβια στήλη που επιµένει να ανθοστολίζει. Μετά τον θάνατο της µητέρας του, ο Μπένι µένει µόνος στο οικογενειακό κτήµα µε τις είκοσι τέσσερις γαλακτοφόρες αγελάδες του. Τα φέρνει βόλτα όπως όπως, µε τη χωριάτικη κοινή λογική του και µια γερή δόση αυτοσαρκασµού. Κάθε φορά που τη συναντάει, τον πιάνει απελπισία µε τη γειτόνισσά του στο νεκροταφείο, τον τσόχινο σκούφο και το µικρό σηµειωµατάριό της µε τα ποιήµατα. Μια µέρα, ωστόσο, ένα χαµόγελο ανθίζει ταυτόχρονα στα χείλη τους, αφήνοντας και τους δύο σαστισµένους…

  Είναι η αρχή ενός ακόρεστου πάθους. Με εξαιρετικό ροµαντισµό και καυστικό χιούµορ, αυτό το τρυφερό και συνάµα αχαλίνωτο ερωτικό µυθιστόρηµα θέτει το πολύ σοβαρό ερώτηµα του πολιτισµικού σοκ και κατακτά το ευρωπαϊκό κοινό.

  Η Σουηδέζα Καταρίνα Μασέττι γεννήθηκε το1944 στη Στοκχόλµη και είναι δηµοσιογράφος του σουηδικού ραδιοφώνου. Συγγραφέας βιβλίων για νέους και µυθιστορηµάτων για ενηλίκους, γνώρισε τεράστια επιτυχία µε τον «Τύπο του διπλανού τάφου», πουλώντας πάνω από 500.000 αντίτυπα σε µια χώρα 9 εκατοµµυρίων κατοίκων. Το βιβλίο µεταφράζεται σε περισσότερες από 25 χώρες µε εξαιρετική επιτυχία, ενώ η θεατρική του µεταφορά γνωρίζει µεγάλη επιτυχία στην Ισπανία.

  «Βάλτε δίπλα δίπλα σ’ ένα παγκάκι ενός νεκροταφείου ένα γοητευτικό γεροντοπαλίκαρο και µια άχρωµη νεαρή χήρα. Εκείνη είναι βιβλιοθηκάριος και δε σκέφτεται παρά την κουλτούρα, εκείνος είναι αγρότης και δε φαντάζεται πώς µπορεί κανείς να διαβάζει “µε τη θέλησή του”. Μ’ αυτά τα υλικά, η Καταρίνα Μασέττι κατέκτησε τους Σουηδούς αναγνώστες, που έκαναν ανάρπαστο τον “Τύπο του διπλανού τάφου”. Όµως αυτό το µυθιστόρηµα που µιλάει για έναν ασυνήθιστο έρωτα αποδεικνύει επίσης πως η χειραφέτηση από την κοινωνική µας τάξη δεν είναι ανώδυνη: όταν πρέπει να διαλέξουµε ανάµεσα στην όπερα και στο άρµεγµα των αγελάδων, το πάθος αποτελεί προαπαιτούµενο. Και είναι το λιγότερο που µας χρειάζεται».
  Epok, το εβδοµαδιαίο περιοδικό της Fnac

  «Γοητευτική και απρόβλεπτη ιστορία αγάπης, απολαυστική και εθιστική».
  The Times

  «Τα ετερώνυµα έλκονται. Ναι, είναι παλιό το θέµα, αλλά, όπως αποδεικνύει περίτρανα ο “Τύπος του διπλανού τάφου”, εξακολουθεί να είναι από τα καλύτερα…»
  Daily Mail

  «Μεγάλο µπεστ σέλερ από τη Σουηδία, αυτή η ασυνήθιστη και τόσο αληθινή ερωτική ιστορία είναι απίστευτα διασκεδαστική και εθιστική ταυτόχρονα…»
  The Observer

  «Η πιο ωραία ιστορία αγάπης φέτος, η πιο διασκεδαστική, η πιο συγκινητική. Μια ευφορία που δε σε αφήνει…»
  Cosmopolitan

   

  @Νέες κυκλοφορίες
  #
  Εκδόσεις:

  No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο!

books

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Αρχείο

Σχολικά Βιβλία

Σχολικά Βιβλία
Επειδή μάθηση δεν γίνεται χωρίς βιβλία... βρείτε όλα τα σχολικά βιβλία Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σε ηλεκτρονική μορφή. Μαζί με τις ευχές όλων των εργαζομένων στη Ματιά για καλή πρόοδο των παιδιών σας (μας)

Δημοφιλή Βιβλία