Λογοτεχνικά βιβλία, συγγραφείς, εκδοτικοί οίκοι - για να μην πάτε στο βιβλιοπωλείο... αδιάβαστοι!

 • 13.11.12
  Ο λόφος με τα αγριολούλουδα

  Ο λόφος με τα αγριολούλουδα
  Τίτλος: Ο λόφος με τα αγριολούλουδα
  Συγγραφέας: Kimberley Freeman
  Εκδόσεις Διόπτρα
  ISBN: 978-960-364-509-2
  Τιμή: 17,00€
  Σελίδες: 648
  Ημ/νια Έκδοσης: 05/11/2012
  Μεταφραστής: Ουρανία Τουτουντζή
  Κατηγορία: Ξένη Πεζογραφία

  Κεντρική Ιδέα:
  Η ιστορία μίας γυναίκας του μεσοπολέμου που αναζήτησε το όνειρο της στους αντίποδες της γης, καθρεφτίζεται στη σύγχρονη αναζήτηση της εγγονής της που προσπαθεί να αναρρώσει από ψυχικά και σωματικά τραύματα.

  Συνοπτική Περιγραφή:
  Στη Γλασκόβη του 1929 η νεαρή Μπέιτι έχει μεγάλα όνειρα, τα οποία όμως εξανεμίζονται όταν μένει έγκυος από τον τζογαδόρο Χένρι. Λίγο πριν η απελπισμένη κοπέλα δώσει το παιδί για υιοθεσία, ο Χένρι αποφασίζει να παρατήσει τη νόμιμη γυναίκα του, και με την Μπέιτι μεταναστεύουν στην άλλη άκρη της βρετανικής αυτοκρατορίας. Εκεί θα έχουν την πολυπόθητη ευκαιρία να ξεκινήσουν τη ζωή τους απ’ την αρχή.
  Παράλληλα, εφτά δεκαετίες μετά, ξεδιπλώνεται η ιστορία της Έμα, της αγαπημένης εγγονής της Μπέιτι. Η Έμα είναι διάσημη μπαλαρίνα, όμως μετά από έναν οδυνηρό χωρισμό και έναν καταδικαστικό τραυματισμό, αναγκάζεται να επιστρέψει στις ρίζες της στην Αυστραλία. Φτάνοντας στο Λόφο με τα Αγριολούλουδα, το αγρόκτημα που κληρονόμησε από τη γιαγιά της, αρχίζει διστακτικά να συνδέεται με τους ντόπιους και να τακτοποιεί τα πράγματα που βρίσκει εκεί. Μέσα από κιτρινισμένες φωτογραφίες και ξεθωριασμένα γράμματα, η Έμα καταβυθίζεται στο παρελθόν, αναζητώντας τα νήματα μιας άγνωστης οικογενειακής ιστορίας.
  Καθώς οι σελίδες γυρίζουν, τα βήματα των δύο γυναικών μπλέκονται μεταξύ τους στο χρόνο αφού οι μοίρες τους μοιάζουν κεντημένες στο ίδιο μοτίβο.

  Δυνατά Σημεία:
  Υποδειγματικά συγκινητικό ταξίδι στις αναμνήσεις. Έχει πολλά συναισθηματικά στοιχεία, που αν και είναι έντονα, δεν γίνονται σε κανένα σημείο ευτελή.
  Συνδυάζει την παραδοσιακή αφήγηση των κλασικών μυθιστορημάτων που άφησαν εποχή με σύγχρονη γραφή και σύγχρονο τρόπο σκέψης.
  Δίνει με ατμοσφαιρικό τρόπο μια εικόνα της ζωής στον καιρό της μεγάλης οικονομικής κρίσης των αρχών του εικοστού αιώνα.

   

  @Νέες κυκλοφορίες
  #
  Εκδόσεις:

  No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο!

books

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Αρχείο

Σχολικά Βιβλία

Σχολικά Βιβλία
Επειδή μάθηση δεν γίνεται χωρίς βιβλία... βρείτε όλα τα σχολικά βιβλία Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σε ηλεκτρονική μορφή. Μαζί με τις ευχές όλων των εργαζομένων στη Ματιά για καλή πρόοδο των παιδιών σας (μας)

Δημοφιλή Βιβλία