Λογοτεχνικά βιβλία, συγγραφείς, εκδοτικοί οίκοι - για να μην πάτε στο βιβλιοπωλείο... αδιάβαστοι!

 • 18.01.13
  Ο άνθρωπος που ξέχασε τη γυναίκα του

  Ο άνθρωπος που ξέχασε τη γυναίκα του
  Τίτλος: Ο άνθρωπος που ξέχασε τη γυναίκα του
  Συγγραφέας: John O’ Farrell
  Εκδόσεις Διόπτρα
  ISBN: 978-960-364-540-5
  Τιμή: 16,50€
  Σελίδες: 416
  Ημ/νια Έκδοσης: 14/01/2013
  Μεταφραστής: Αύγουστος Κορτώ
  Κατηγορία: Ξένη Πεζογραφία

  Κεντρική Ιδέα:
  Ένας άνδρας φτάνει σε έναν σταθμό τρένου για να διαπιστώσει ότι δεν θυμάται τι έχει πάει να κάνει εκεί. Για την ακρίβεια δεν θυμάται τι έφαγε για πρωινό, τη μέρα είναι, ποια είναι η δουλειά του. Διάολε, δεν θυμάται καν ποιος είναι!

  Συνοπτική Περιγραφή:
  Πολλοί σύζυγοι ξεχνούν διάφορα: ξεχνούν ότι η γυναίκα τους είχε ένα σημαντικό ραντεβού το πρωί ξεχνούν να πάρουν τα ρούχα απ’ το καθαριστήριο ορισμένοι ξεχνούν μέχρι και την επέτειο του γάμου τους.
  Αλλά ο Βον έχει ξεχάσει την ίδια την ύπαρξη της γυναίκας του. Το όνομά της, το πρόσωπό της, την κοινή τους ιστορία, ό,τι του είπε ποτέ, ό,τι της είπε ποτέ – έχουν όλα χαθεί, σβησμένα μυστηριωδώς σε μια καταστροφική στιγμή απώλειας μνήμης. Και τώρα πρέπει να την ανακαλύψει εκ νέου – μόνο και μόνο για να μάθει ότι βρίσκονται στα πρόθυρα διαζυγίου.
  Ο άνθρωπος που ξέχασε τη γυναίκα του είναι η αστεία, συγκινητική και σπαραξικάρδια ιστορία ενός ανθρώπου που βιώνει ακριβώς αυτά. Και που θα κάνει ό,τι περνάει απ’ το χέρι του για να γυρίσει το χρόνο πίσω, για μια τελευταία ευκαιρία να διεκδικήσει τη ζωή του απ’ την αρχή.

  Δυνατά Σημεία:
  Ο John O’Farrell είναι διάσημος κωμικός συγγραφέας στη Βρετανία, όλα τα βιβλία του γίνονται best sellers και συζητιούνται για μήνες. Το βιβλίο είναι εξαιρετικά πρωτότυπο και έχει κατάλληλες δόσεις χιούμορ και συναισθήματος, ώστε να απευθύνεται εξίσου σε άνδρες και γυναίκες.
  Δεν πρέπει να υπάρχει καταλληλότερος άνθρωπος στην Ελλάδα για να μεταφράσει το σπαρταριστό έργο του O’Farrell από τον Αύγουστο Κορτώ.

  Ο συγγραφέας:
  O Τζον Ο’Φάρελ είναι ο συγγραφέας των μπεστ σέλερ Ό,τι καλύτερο για έναν άντρα, Αυτή είναι η ζωή σου και Μπορεί να περιέχει ίχνη τρέλας. Έχει επίσης συγγράψει δύο εξαιρετικά επιτυχημένα βιβλία ιστορίας: το Μια καθ’ όλα μεροληπτική ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας και το Μια καθ’ όλα εξοργιστική ιστορία της σύγχρονης Μεγάλης Βρετανίας, καθώς κι ένα βιβλίο με απομνημονεύματα με τίτλο Τα πράγματα θα φτιάξουν, δεν μπορεί. Πρώην σεναριογράφος, έχει συνεργαστεί με κωμικές σειρές όπως το Spitting Image και το Αlas Smith and Jones, είναι ο ιδρυτής του σατιρικού ιστότοπου NewsBiscuit και εμφανίζεται συχνά στις τηλεοπτικές εκπομπές Grumpy Old Men, Newsnight Review και Have I Got News For You.

  Είπαν για το βιβλίο:
  «Άλλη μια δόση κωμικής μεγαλοφυΐας.» Mirror
  «Απίστευτα αστείο.» New York Times
  «Ξεκαρδιστικό χάρη στην αληθοφάνειά του.» The Times
  «Δηκτικό, ασεβές, σαρδόνιο.» Literary Review

   

  @Νέες κυκλοφορίες
  #
  Εκδόσεις:

  No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο!

books

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Αρχείο

Σχολικά Βιβλία

Σχολικά Βιβλία
Επειδή μάθηση δεν γίνεται χωρίς βιβλία... βρείτε όλα τα σχολικά βιβλία Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σε ηλεκτρονική μορφή. Μαζί με τις ευχές όλων των εργαζομένων στη Ματιά για καλή πρόοδο των παιδιών σας (μας)

Δημοφιλή Βιβλία