Λογοτεχνικά βιβλία, συγγραφείς, εκδοτικοί οίκοι - για να μην πάτε στο βιβλιοπωλείο... αδιάβαστοι!

 • 09.01.12
  Κατ-γατ-καραγάτ

  Κατ-γατ-καραγάτΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Φωτεινή Φραγκούλη
  ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ: Φωτεινή Στεφανίδη
  Εκδόσεις Πατάκη
  ΣΕΙΡΑ: ΒΙΒΛΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ
  ISBN: 978-960-16-4302-1
  ΣΧΗΜΑ: 17×24
  ΣΕΛΙΔΕΣ: 56
  ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 13,50€
  ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011

  Κατ-γατ-καραγάτ! Λέξεις παράξενες, μαγικές αλλά και ο τίτλος του νέου βιβλίου της Φωτεινής Φραγκούλη. Μια φιλότεχνη γάτα, η Πουπέτα, κάθε βράδυ παρακολουθεί ως κινηματογραφική ταινία τα όνειρα της κυρίας και επιστήθιας φίλης της. Η αγάπη και η αφοσίωση στη σχέση τους δίνουν στην ουρά της τη μαγική ιδιότητα να επεμβαίνει στα όνειρα και –κατ-γατ-καραγάτ!– να τα τροποποιεί, κάνοντας έτσι καλύτερο τον κόσμο.
  Η ίδια λοιπόν, η Πουπέτα, καταγράφει αυτή την πρωτοφανή εμπειρία της και μας παραδίδει, ως συγγραφέας πια, ένα κείμενο γεμάτο εκπλήξεις και στοχασμούς. Κατ-γατ-καραγάτ, για το θαύμα της αγάπης και της συγγραφής. Μια ιστορία όμορφη και μαγική, με χιούμορ και συγκίνηση. Ένας κόσμος φτιαγμένος από υλικά ευλογημένα, απόσταγμα ζωής. Με το λογοτεχνικό ύφος της συγγραφέως που σπάει το φράγμα του «κατάλληλου» λόγου για παιδιά. Η Φωτεινή Φραγκούλη δημιουργεί μια ιδανική οικολογική ανθρωπιστική πολιτεία ονείρου, που ονειρικά εικονογραφεί η άλλη Φωτεινή, η Στεφανίδη. Δύο πολυβραβευμένες δημιουργοί σε μια υψηλής αισθητικής πρόταση.

  Ένα βιβλίο για παιδιά από 5 έως 110 ετών.

  Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι το πρώτο βιβλίο της Φωτεινής Φραγκούλη στις Εκδόσεις Πατάκη και σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας όμορφης και γόνιμης συνεργασίας και φιλίας. Σύντομα θα κυκλοφορήσουν ακόμα δύο τίτλοι, Το μισό πιθάρι και Οι άγγελοι των κοχυλιών.

  Η ΦΩΤΕΙΝΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Μόλυβο, την αρχαία Μήθυμνα της Λέσβου, τόπο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους που την επηρέασε πολύ. Από μικρή βρήκε στις λέξεις ό,τι πιο πολύ την γοήτευε για να εκφραστεί. Σπούδασε παιδαγωγικά και ψυχολογία και εργάζεται ως δασκάλα στη δημόσια εκπαίδευση. Η παρουσία των μικρών της φίλων στη ζωή της της δίνει χαρά και δύναμη. Έργα της: «Το χωραφάκι της αγάπης», Γνώση, 1990· «Η Κυράνη του δάσους», Αλεξάνδρεια, 1993, έργο που ανέβηκε σε θεατρική παράσταση από την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης στη Θεσσαλονίκη το 1998 και στο πλαίσιο του προγράμματος «Μελίνα Μερκούρη» (2000-2001) ταξίδεψε σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού· «Η Πορφυρένια και το μαντολίνο της», Αλεξάνδρεια, 1995· «Το μισό πιθάρι», Ελληνικά Γράμματα, 2000, Α’ Bραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και του περιοδικού «Διαβάζω»· «Το ταίρι της αταίριαστης», Ελληνικά Γράμματα, 2003 (ένα παραμύθι για μεγάλους)· «Οι άγγελοι των κοχυλιών», Ελληνικά Γράμματα, 2003· «Το τραγούδι της Περσεφόνης», Ελληνικά Γράμματα, 2005, Α’ Bραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου· «Εφτά ορφανά μολύβια… εφτά ιστορίες», Ελληνικά Γράμματα, 2008, Κρατικό Bραβείο παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου 2009, βραβείο εικονογραφημένου παιδικού βιβλίου του περιοδικού «Διαβάζω» 2009.

  Η Φωτεινή Στεφανίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Την πρώτη επαφή με την τέχνη την είχε κοντά στον πατέρα της, τον ζωγράφο Γιάννη Στεφανίδη. Σπουδές ξεκίνησε σε ηλικία δεκαέξι ετών, αρχικά σχέδιο, στη συνέχεια ζωγραφική και φρέσκο στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δασκάλους τους Γιάννη Μόραλη, Δημήτρη Μυταρά και Κωνσταντίνο Ξυνόπουλο. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη χαρακτική και τον σχεδιασμό βιβλίου καθώς και με επιμέλειες εκδόσεων στο σύνολό τους. Από το 1988 έχει πραγματοποιήσει δεκατρείς ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, χαρακτικής και εικονογράφησης σε Ελλάδα και Γερμανία και έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές και διεθνείς εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από τις συμμετοχές της στις διεθνείς διοργανώσεις εικονογράφησης και χαρακτικής ξεχωρίζουν αυτές της Μπολόνια, της Τεχεράνης, της Μπρατισλάβας, του Τόκιο, του Βελιγραδίου, του Παρισιού, της Φρανκφούρτης, του Σαιντ Νίκλαας, του Κινγκντάο, του Πεκίνου. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό σχεδόν εβδομήντα βιβλία για παιδιά και ενήλικες με εικονογραφήσεις της πάνω σε κείμενα σύγχρονων συγγραφέων, όπως ο Χρήστος Μπουλώτης, η Άλκη Ζέη, η Φωτεινή Φραγκούλη, ο Παναγιώτης Κουσαθανάς, η Ζωή Βαλάση, η Λίλη Λαμπρέλλη. Έχει ερμηνεύσει εικαστικά ποίηση της Σαπφώς, της Κασσιανής και του Λόρκα και λογοτεχνία του Παπαδιαμάντη και του Άννινου. Το 2010 εικονογράφησε την τετράτομη μυθολογία με τις αφηγήσεις του τραγουδοποιού μας Διονύση Σαββόπουλου. Οχτώ από τα βιβλία που έχει εικονογραφήσει είναι συλλεκτικές, χειροποίητες εκδόσεις, ενώ σε εφτά έχει γράψει και τα κείμενα. Έχει αποσπάσει δεκαεννέα ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις στον χώρο της εικονογράφησης και του ex libris. Ως σημαντικότερες αναφέρονται τα Κρατικά Bραβεία του ΥΠΠΟ (2003, 2007 και 2010), η Golden Pen και η Plaquette της Διεθνούς Μπιενάλε Βελιγραδίου (2005 και 2009), η ΒΙΒ Plaque Μπρατισλάβας (2001), τα βραβεία του ελληνικού τμήματος της ΙΒΒΥ (1995, 2005 και 2011), το βραβείο ΕΒΓΕ (2007) και οι εκπροσωπήσεις της χώρας μας στους διεθνείς διαγωνισμούς Hans Christian Andersen 2004, Astrid Lindgren 2008 και BNF (Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας) 2009.

   

  @Νέες κυκλοφορίες
  #
  Εκδόσεις:

  No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο!

books

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Αρχείο

Σχολικά Βιβλία

Σχολικά Βιβλία
Επειδή μάθηση δεν γίνεται χωρίς βιβλία... βρείτε όλα τα σχολικά βιβλία Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σε ηλεκτρονική μορφή. Μαζί με τις ευχές όλων των εργαζομένων στη Ματιά για καλή πρόοδο των παιδιών σας (μας)

Δημοφιλή Βιβλία