Λογοτεχνικά βιβλία, συγγραφείς, εκδοτικοί οίκοι - για να μην πάτε στο βιβλιοπωλείο... αδιάβαστοι!

 • 01.03.12
  Ιστορίες ντροπής

  Ιστορίες ντροπήςΣυγγραφέας: Γιώργος Παµπούκης
  Εκδόσεις Πατάκη
  ΣΕΙΡΑ: ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΙΣΤΟΡΙΑ
  ISBN: 978-960-16-4422-6
  ΣΧΗΜΑ: 14×21
  ΣΕΛΙ∆ΕΣ: 424
  ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚ∆ΟΣΗΣ: 15,50 €
  ΠΡΩΤΗ ΕΚ∆ΟΣΗ: ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012

  Τα τελευταία πενήντα, εξήντα ή έστω εκατό χρόνια και σε ένα µικρό µόνο τµήµα του αµαρτωλού πλανήτη µας, αυτό που εµείς σήµερα αυτάρεσκα ονοµάζουµε δυτικό κόσµο, οι γυναίκες άρχισαν για πρώτη φορά να ζουν όλο και πιο ανθρώπινα. Για αιώνες και χιλιετίες, σε όλη τη µέχρι τότε ιστορία τους και σε όλα τα πλάτη και µήκη της υφηλίου, οι γυναίκες, δηλαδή ο µισός πληθυσµός της Γης και παρά τις ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις, ζούσαν σαν «χρηστικά αντικείµενα» και η ζωή τους έµοιαζε µε αυτή των κατοικίδιων ζώων.
  Όλοι οι απίστευτα απάνθρωποι καταναγκασµοί που είχαν επιβληθεί «θεσµικά» στις γυναίκες ήταν λεπτοµερώς σχεδιασµένοι: από τους άνδρες πρώτα και από τους νόµους έπειτα, τους οποίους βεβαίως θεσµοθετούσαν αποκλειστικά και µόνον οι άνδρες. Την ίδια στιγµή το φρικτό αυτό καθεστώς ήταν όχι µόνο αποδεκτό αλλά και «ευλογηµένο» από τις Εκκλησίες και τον κλήρο, που πάντοτε σκέφτονταν, σχεδίαζαν και δρούσαν σε πλήρη σύµπνοια µε τους άνδρες. Τι συνέβη όµως και κάποια στιγµή, στο µικρό έστω κοµµάτι του πλανήτη όπου έτυχε να ζούµε, ανατράπηκαν όλα αυτά τα φοβερά; Και για ποιους λόγους άραγε όλα αυτά επιζούν ακόµη σε ένα µεγάλο τµήµα του σύγχρονου κόσµου µας;

  Ο Γιώργος Παµπούκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πολιτικός µηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Παράλληλα µε την άσκηση του επαγγέλµατός του ασχολήθηκε από νωρίς µε τη συγγραφή δοκιµίων. Συνεργάστηκε, ως τακτικός συντάκτης επιφυλλίδων, µε την εφηµερίδα Το Βήµα για τέσσερα χρόνια και µε τον Οικονοµικό Ταχυδρόµο για δεκατέσσερα χρόνια περίπου. Είναι συγγραφέας των βιβλίων: Ο µεγάλος κόσµος του µικρού ανθρώπου, «Ερµής», 1973 (έπαινος δοκιµίου της Ακαδηµίας Αθηνών για το 1975), Πλοηγός ιδεών για την τρίτη χιλιετία, «∆όµος», 1992, Στην τροχιά του ενός θεού, έκδοση του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου (ΕΛΙΑ), 1999, Η µεγάλη αντιπαράθεση, «Κριτική», 2004 και Ηµιµάθειας εγκώµιο, «Κριτική», 2009.

   

  @Νέες κυκλοφορίες
  #
  Εκδόσεις:

  No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο!

books

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Αρχείο

Σχολικά Βιβλία

Σχολικά Βιβλία
Επειδή μάθηση δεν γίνεται χωρίς βιβλία... βρείτε όλα τα σχολικά βιβλία Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σε ηλεκτρονική μορφή. Μαζί με τις ευχές όλων των εργαζομένων στη Ματιά για καλή πρόοδο των παιδιών σας (μας)

Δημοφιλή Βιβλία