Λογοτεχνικά βιβλία, συγγραφείς, εκδοτικοί οίκοι - για να μην πάτε στο βιβλιοπωλείο... αδιάβαστοι!

 • 29.05.12
  Η ΩΡΑΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

  Η ΩΡΑΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΖΟΖΕΦ ΚΕΣΕΛ (Joseph Kessel)
  Μετάφραση:  Ρίτα Κολαΐτη
  Εκδόσεις Μεταίχμιο
  Νέα σειρά: Ερωτική λογοτεχνία
  ISBN: 978-960-501-672-2
  Σελ.: 216
  Τιμή: 13,30€

  Κλασικό έργο ερωτικής λογοτεχνίας με την υπογραφή ενός από τους σημαντικότερους γάλλους συγγραφείς, Η Ωραία της ημέρας πρωτοεκδόθηκε το 1928 αλλά δεν κυκλοφόρησε στα αγγλικά παρά μόλις το 1960, εξαιτίας των σαδομαζοχιστικών υπαινιγμών του. Έως σήμερα παραμένει ένα κείμενο ζωντανό και αμφιλεγόμενο, ηδονική σπουδή πάνω στη γυναικεία σεξουαλικότητα και οξυδερκής διερεύνηση της απόστασης που χωρίζει την αγάπη της καρδιάς από τις απαιτήσεις των αισθήσεων και της σάρκας. Η ηρωίδα του Σεβερίν Σερεζί [το όνομά της αποτελεί αναφορά στον Σεβερίν φον Κουζιέμσκι, τον κεντρικό ήρωα του μυθιστορήματος Η Αφροδίτη με τις γούνες (εκδ. 1870) του βαρόνου Ζάχερ-Μαζόχ] είναι μια όμορφη παντρεμένη κυρία η οποία αγαπά βαθιά τον σύζυγό της, αλλά δεν ικανοποιείται από τη σεξουαλική επαφή μαζί του. Οι πολύ έντονες σαδομαζοχιστικές της φαντασιώσεις θα την οδηγήσουν σε έναν οίκο ανοχής όπου θα εργαστεί με το ψευδώνυμο η Ωραία της ημέρας. Φοβίες, ερωτισμός, χιούμορ, μυστήριο, έγκλημα συνθέτουν ένα απολαυστικό ανάγνωσμα.
  Στο μυθιστόρημα βασίστηκε η ομότιτλη ταινία του Λουίς Μπουνιουέλ, η οποία πρωτοπροβλήθηκε στη Μόστρα της Βενετίας τον Σεπτέμβριο του 1967 κερδίζοντας το πρώτο βραβείο. Στον ρόλο της αλαβάστρινης ηρωίδας η εικοσιτετράχρονη τότε Κατρίν Ντενέβ, με συμπρωταγωνιστές της τους Μισέλ Πικολί, Ζαν Σορέλ και Ζενεβιέβ Παζ.

  Στη σειρά Ερωτική λογοτεχνία περιλαμβάνονται τίτλοι τόσο κλασικοί όσο και σύγχρονοι, των οποίων το θέμα είναι η ανθρώπινη σεξουαλικότητα και η έκφρασή της.

  Ο Ζοζέφ Κεσέλ, γάλλος δημοσιογράφος και συγγραφέας, γεννήθηκε το 1898 στην Αργεντινή λόγω των διαρκών ταξιδιών του πατέρα του, ενός λιθουανού γιατρού εβραϊκής καταγωγής. Ο Κεσέλ έζησε τα πρώτα παιδικά του χρόνια στο Όρενμπουργκ της Ρωσίας πριν η οικογένειά του μετακομίσει στη Γαλλία. Σπούδασε στη Νίκαια και στο Παρίσι και έλαβε μέρος στον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο ως πιλότος. Αρκετά από τα μυθιστορήματά του μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο – ανάμεσά τους Η Ωραία της ημέρας (Λουίς Μπουνιουέλ), Η περαστική του Σαν-Σουσί (Ζακ Ρουφιό), Η στρατιά της σκιάς (Ζαν-Πιερ Μελβίλ). Διατέλεσε μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας. Πέθανε τον Ιούλιο του 1979.

   

  @Νέες κυκλοφορίες
  #
  Εκδόσεις:

  No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο!

books

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Αρχείο

Σχολικά Βιβλία

Σχολικά Βιβλία
Επειδή μάθηση δεν γίνεται χωρίς βιβλία... βρείτε όλα τα σχολικά βιβλία Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σε ηλεκτρονική μορφή. Μαζί με τις ευχές όλων των εργαζομένων στη Ματιά για καλή πρόοδο των παιδιών σας (μας)

Δημοφιλή Βιβλία