Λογοτεχνικά βιβλία, συγγραφείς, εκδοτικοί οίκοι - για να μην πάτε στο βιβλιοπωλείο... αδιάβαστοι!

 • 30.10.12
  Οι 40 Κανόνες της αγάπης

  Οι 40 Κανόνες της αγάπης
  Elif Shafak
  Μετάφραση: Άννα Παπασταύρου
  Εκδόσεις: Παπαδόπουλος
  Σελίδες: 464
  Σχήμα: 14,5 Χ 20,5
  Τιμή: 15,99 €
  ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012

  ΔΙΕΘΝΕΣ BEST SELLER

  Υπάρχει τρόπος να συλλάβεις τι σημαίνει αγάπη, χωρίς ν’ αγαπήσεις εσύ ο ίδιος πρώτα; Η αγάπη δεν μπορεί να εξηγηθεί. Μπορεί μόνο να βιωθεί. Η αγάπη δεν μπορεί να εξηγηθεί, κι όμως εξηγεί τα πάντα.

  Το λυρικό, ευφάνταστο μυθιστόρημα της Ελίφ Σαφάκ, της πιο πολυδιαβασμένης συγγραφέως στην Τουρκία, ξετυλίγεται σε δύο παράλληλες αφηγήσεις. Στον δέκατο τρίτο αιώνα, ο σούφι ποιητής Ρουμί συναντάει τον πνευματικό του μέντορα, τον διαβόητο περιπλανώμενο δερβίση, γνωστό ως Σαμς αλ- Ντιν Ταμπρίζ, και μεταμορφώνεται από έναν πετυχημένο αλλά δυστυχισμένο θρησκευτικό ηγέτη σ’ έναν αφοσιωμένο μυστικιστή και υπέρμαχο της αγάπης.
  Στη σύγχρονη Μασαχουσέτη, μια δυστυχισμένη νοικοκυρά, η Έλλα Ρουμπινστάιν, εμπνευσμένη από το μήνυμα αγάπης του Ρουμί, βρίσκει το θάρρος να ξεκινήσει τη δική της μεταμόρφωση.
  Αναμειγνύοντας την Ανατολή με τη Δύση, το παρελθόν με το παρόν, η Σαφάκ μας χαρίζει ένα συναρπαστικό, δραματικό και πληθωρικό αφήγημα για το πώς η αγάπη λειτουργεί και επηρεάζει τον κόσμο.

  Το βιβλίο “Οι 40 Κανόνες της αγάπης” έγινε best-seller στην Τουρκία λίγες εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του, σημειώνοντας στην συνέχεια πωλήσεις-ρεκόρ φθάνοντας τις 600.000 αντίτυπα μέσα σε 18 μήνες. Μετά την μεγάλη του επιτυχία, συμπεριλήφθηκε στην λίστα με τα κορυφαία βιβλία όλων των εποχών στην Τουρκία!
  Η γαλλική του έκδοση με τίτλο «Soufi, mon amour» έγινε επίσης best-seller και τιμήθηκε με το βραβείο «Prix ALEF – Mention Spéciale Littérature Etrangére» του 2011. Μάλιστα, για πρώτη φορά απονεμήθηκε σε μεταφρασμένο βιβλίο.
  Η αγγλική έκδοση του βιβλίου με τίτλο «The Forty Rules of Love» εκθιάστηκε από αναγνώστες και κριτικούς ενώ προτάθηκε για το φετινό διεθνές βραβείο μυθιστορήματος, International IMPAC Dublin Literary Award ως ένα από τα καλύτερα του κόσμου.
  Εξαιρετικές πωλήσεις είχαν ακόμα οι εκδόσεις στην Πολωνία, την Βουλγαρία, την Ιταλία και την Γερμανία.
  Συνολικά, το βιβλίο έχει μεταφραστεί ήδη σε 21 γλώσσες ενώ μέσα στους επόμενους μήνες θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα σε αρκετές χώρες του Αραβικού κόσμου και της Ασίας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στις 35 χώρες.

  “Ένα συγκλονιστικό και σοφό βιβλίο… [που] αφηγείται τη συναρπαστική ιστορία της ζωής του Ρουμί”.
  The Associated Press

  “Το γοητευτικό, δαιμόνιο και συγκινητικό μυθιστόρημα της Σαφάκ αναβιώνει με τρόπο θαυμαστό τη θεϊκή αποκάλυψη του Σαμς και του Ρουμί”.
  Booklist

  «Το βιβλίο “Οι 40 Κανόνες της αγάπης” αξίζει να γίνει ένα παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο…»
  Εφημερίδα Independent

  Σχετικά με την Ελίφ Σαφάκ:
  Κόρη διπλωμάτη, η Ελίφ Σαφάκ γεννήθηκε στο Στρασβούργο το 1971. Πέρασε τα παιδικά της χρόνια στην Ισπανία, έζησε στην Κωνσταντινούπολη και τις ΗΠΑ και είναι μία από τις σημαντικότερες συγγραφείς της Τουρκίας, η πιο αναγνωρίσιμη γυναίκα της σύγχρονης λογοτεχνίας της χώρας.
  Τα βιβλία της, με ευρωπαϊκές επιρροές και σύγχρονη θεματολογία -συχνά συνδυασμένη αριστοτεχνικά με στοιχεία ιστορία και παράδοσης-, έχουν σημειώσει ρεκόρ πωλήσεων στην Τουρκία , τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και σε άλλες χώρες.
  Για το μυθιστόρημα Οι 40 Κανόνες της Αγάπης τιμήθηκε το 2011 στη Γαλλία με το βραβείο ALEF – Ειδική Μνεία για Ξενόγλωσσο Λογοτεχνικό Βιβλίο και έχει τιμηθεί με το παράσημο του ιππότη του Εθνικού Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων (Chevalier dans l’ Ordre National des Arts et des letteres). Σήμερα ζει με το σύζυγο και τα δύο παιδιά της μοιράζοντας το χρόνο της μεταξύ Λονδίνου και Κωνσταντινούπολης.

   

  @Νέες κυκλοφορίες
  #
  Εκδόσεις:

  No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο!

books

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Αρχείο

Σχολικά Βιβλία

Σχολικά Βιβλία
Επειδή μάθηση δεν γίνεται χωρίς βιβλία... βρείτε όλα τα σχολικά βιβλία Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σε ηλεκτρονική μορφή. Μαζί με τις ευχές όλων των εργαζομένων στη Ματιά για καλή πρόοδο των παιδιών σας (μας)

Δημοφιλή Βιβλία