Λογοτεχνικά βιβλία, συγγραφείς, εκδοτικοί οίκοι - για να μην πάτε στο βιβλιοπωλείο... αδιάβαστοι!

 • 18.05.12
  ΓΚΡΕΓΚΟΡ Ο ΑΝΩΧΩΡΙΤΗΣ

  Για να διαβάσετε την κριτική παρουσίαση του βιβλίου «Γκρέγκορ ο Ανωχωρίτης» κάντε κλικ εδώ!

  ΓΚΡΕΓΚΟΡ Ο ΑΝΩΧΩΡΙΤΗΣΤίτλος βιβλίου: ΓΚΡΕΓΚΟΡ Ο ΑΝΩΧΩΡΙΤΗΣ
  Τίτλος σειράς: ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΤΩΧΩΡΑΣ
  Αρ. βιβλίου: 1
  Συγγραφέας: SUZANNE COLLINS
  Εκδόσεις: Πλατύπους
  Αρ. σελίδων: 304
  Τιμή: €15
  ISBN: 978-960-6665-84-4
  Ημερ.κυκλοφ. 21 Μαΐου 2012

  Από τη συγγραφέα των ΑΓΩΝΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

  Ο εντεκάχρονος Γκρέγκορ ξεκινάει για να σώσει τη δίχρονη αδερφή του, που έχει πέσει σε ένα φρεάτιο εξαερισμού στο υπόγειο της πολυκατοικίας τους στη Νέα Υόρκη, και καταλήγει στη σκοτεινή Κατωχώρα, βαθιά κάτω από την πόλη. Εκεί ζουν άνθρωποι σε μια αβέβαιη συνύπαρξη με γιγαντιαίες αράχνες, νυχτερίδες, κατσαρίδες και αρουραίους – όμως η εύθραυστη ειρήνη σε λίγο θα διαλυθεί.
  Ο Γκρέγκορ δεν θέλει να πάρει μέρος στον πόλεμο. Θέλει μόνο να βρει το δρόμο για το σπίτι του. Αλλά όταν ανακαλύπτει ότι μια προφητεία προβλέπει το δικό του ρόλο στο μέλλον του υπόγειου κόσμου, συνειδητοποιεί ότι αυτός είναι ίσως ο μόνος τρόπος για να λύσει το μεγάλο μυστήριο της ζωής του: την εξαφάνιση του πατέρα του. Η αναζήτηση αυτή θα αλλάξει τόσο τον ίδιο, όσο και την Κατωχώρα.
  Ο Γκρέγκορ ο Ανωχωρίτης είναι το πρώτο βιβλίο στη σειρά των Χρονικών της Κατωχώρας. Μια σειρά που συνδυάζει περιπέτεια, αγωνία, χιούμορ και τρυφερότητα, θάρρος και ηθικά διλήμματα σε μια σκοτεινή χώρα των θαυμάτων.

  ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
  • New York Times μπεστ σέλερ σειρά
  • Book Sense μπεστ σέλερ σειρά
  • Επιλογή των συντακτών της λογοτεχνικής επιθεώρησης Kirkus Reviews
  • Βραβείο NAIBA παιδικής λογοτεχνίας
  • “100 Βιβλία που Πρέπει να Διαβάσετε και να Μοιραστείτε” κατ’ επιλογή της Βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης

  ΚΡΙΤΙΚΕΣ

  “Η φωτοβόλα, καθηλωτική αναζήτηση του Γκρέγκορ εκτυλίσσεται σε μια παράξενη υπόγεια χώρα γεμάτη γιγαντιαίες κατσαρίδες, νυχτερίδες-υποζύγια και ανθρώπους με βιολετιά μάτια…. η πλοκή  σε παρασέρνει. Υπέροχο”.
  —Kirkus  Reviews

  “Η Κόλινς κάνει σπουδαία δουλειά στη δημιουργία ενός ολόκληρου κόσμου, με θαυμαστή οικονομία λέξεων… Αντίθετα από τον Γκρέγκορ, που ανυπομονεί να φύγει, οι αναγνώστες θα βρουν την Κατωχώρα ένα συναρπαστικό μέρος”.
  —Publishers Weekly

  “Ένα εξαιρετικό πρώτο μυθιστόρημα, ένα έργο φανταστικής λογοτεχνίας καλογραμμένο, ξέπνοο, γεμάτο δράση”.
  —Booklist

  “Ένας αναζωογονητικός συνδυασμός χαρακτήρων με ευαισθησίες, καινοτόμων επινοήσεων και ενός ασυνήθιστου σκηνικού, κάνουν αυτό το μυθιστόρημα μια θελκτική επιλογή για τους νεαρούς φαν της φανταστικής λογοτεχνίας”.
  —VOYA

  “Συναρπαστική περιπέτεια για τους φίλους της φανταστικής λογοτεχνίας αλλά και για όσους είναι καινούριοι στο είδος”.
  —School Library Journal

  “Η γρήγορη λεπτομερής αφήγηση, παρουσιάζει ζωηρές σκηνές μάχης, επικίνδυνες συμμαχίες, τρομακτικές περιπέτειες και τον τραγικό θάνατο συμπολεμιστών. Το τέλος κάθε κεφαλαίου σε αφήνει σε αγωνία ωθώντας την ιστορία στο αναπόφευκτο, ωστόσο απείρως ικανοποιητικό τέλος, που κατά καλή τύχη των αναγνωστών υπαινίσσεται ακόμη περισσότερα συνταρακτικά ταξίδια στο κέντρο της γης”.
  —The Horn Book Magazine

  Η συγγραφέας
  Η SUZANNE COLLINS είναι η συγγραφέας της μπεστ σέλερ σειράς βιβλίων Αγώνες Πείνας, όπου βασίζεται η ομώνυμη ταινία που γνωρίζει πρωτοφανή διεθνή επιτυχία. Η Suzanne ξεκίνησε τη συγγραφική  της καριέρα με την μπεστ σέλερ σειρά Τα Χρονικά της Κατωχώρας για την οποία έλαβε πληθώρα βραβείων, και όπου ξεκίνησε να εξερευνά τις επιπτώσεις του πολέμου και της βίας στους νέους ανθρώπους. Ζει με την οικογένειά της στο Κονέκτικατ.

   

  @Νέες κυκλοφορίες
  #
  Εκδόσεις:

  No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο!

books

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Αρχείο

Σχολικά Βιβλία

Σχολικά Βιβλία
Επειδή μάθηση δεν γίνεται χωρίς βιβλία... βρείτε όλα τα σχολικά βιβλία Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σε ηλεκτρονική μορφή. Μαζί με τις ευχές όλων των εργαζομένων στη Ματιά για καλή πρόοδο των παιδιών σας (μας)

Δημοφιλή Βιβλία