Λογοτεχνικά βιβλία, συγγραφείς, εκδοτικοί οίκοι - για να μην πάτε στο βιβλιοπωλείο... αδιάβαστοι!

 • 12.12.12
  Ένας τσιρκολάνος, μία καμήλα και 4.000.000 ερωτήσεις

  Ένας τσιρκολάνος, μία καμήλα και 4.000.000 ερωτήσεις
  Τίτλος: Ένα τσιρκολάνος, μία καμήλα και 4.000.000 ερωτήσεις
  Συγγραφέας: Andrew Nicoll
  Εκδόσεις: Διόπτρα
  ISBN: 978-960-364-536-8
  Τιμή: 17,00€
  Σελίδες: 472
  Ημ/νια Έκδοσης: 26/11/2012
  Μεταφραστής: Φωτεινή Πίπη
  Κατηγορία: Ξένη Πεζογραφία

  «Αν πρόκειται να σφετεριστείτε το θρόνο μιας μικρής χώρας, φροντίστε να έχετε μαζί σας αυτό το βιβλίο»

  Κεντρική Ιδέα:
  Το παν είναι να ξέρεις πώς να λες πειστικά ψέματα και να κουμαντάρεις καλά την καμήλα σου.

  Συνοπτική Περιγραφή:
  Η κοσμοθεωρία του τσιρκολάνου Ότο Βίτε συνοψίζεται στα εξής: Κανείς δεν δίνει σημασία σε κάποιον που κλέβει καμήλες, εφόσον είναι επιτυχημένος σε αυτό που κάνει. Το κόλπο είναι να κλέψεις χιλιάδες καμήλες. Άρπαξε τις καμήλες ολoνών και πες ότι είναι δικές σου, και πλέον δεν είσαι αυτός που κλέβει καμήλες. Είσαι ο Βασιλιάς.
  Εξαιτίας μιας απίθανης ομοιότητας του Ότο Βίτε με τον υποτιθέμενο καινούριο βασιλιά της Αλβανίας, τα μέλη ενός φανταχτερού τσίρκου της Βουδαπέστης αποφασίζουν να αναλάβουν τις τύχες της μικρής χώρας. Για να το πετύχουν, τι πιο φυσικό από το να κλέψουν το σιδερένιο κουτί με τις εισπράξεις, μια δύστροπη καμήλα και μερικά φανταχτερά ρούχα. Το σχέδιό τους είναι τόσο σατανικά απλό που μπορεί και να πετύχει, αρκεί οι συνάδελφοι του Ότο να παίξουν καλά τους ρόλους τους. Η Σάρα να είναι υπομονετική, ο Μαξ να καταπιεί σπαθιά, η Τίφτι να χορέψει σαγηνευτικά και ο καθηγητής Αλμπέρτο Φον Μέσμερ να απαντήσει σε τέσσερα εκατομμύρια ερωτήσεις.
  Χιούμορ, τραγελαφικές καταστάσεις, τερατώδη ψέματα, ταχυδακτυλουργικά κόλπα, κανονιοβολισμοί και φανφαρόνικοι διάλογοι, σε μια περιπέτεια που θα σας κάνει να συνειδητοποιήσετε ότι ο κόσμος γύρω μας είναι ένα απέραντο τσίρκο.

  Δυνατά Σημεία:
  1. Ξεκινάμε με την απίστευτη χρήση της γλώσσας και το εξωφρενικό χιούμορ του συγγραφέα. Εκπληκτικός κι εκρηκτικός λόγος, απρόβλεπτες παρομοιώσεις, σελίδες που γυρίζουν αστραπιαία.
  2. Ο Andrew Nicoll, μετά την επιτυχία του «Καλού Δημάρχου», είναι καταξιωμένος στη συνείδηση του ελληνικού κοινού ως ένας δεξιοτέχνης της ψυχαγωγικής γραφής.
  3. Το βιβλίο θέτει έξυπνα κοινωνικά και πολιτικά θέματα πάνω στην άσκηση της εξουσίας και τη χειραγώγηση των μαζών, τόσο με τις αναφορές στον Χίτλερ, όσο και με την ίδια την κλοπή του θρόνου της Αλβανίας.

   

  @Νέες κυκλοφορίες
  #
  Εκδόσεις:

  No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο!

books

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Αρχείο

Σχολικά Βιβλία

Σχολικά Βιβλία
Επειδή μάθηση δεν γίνεται χωρίς βιβλία... βρείτε όλα τα σχολικά βιβλία Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σε ηλεκτρονική μορφή. Μαζί με τις ευχές όλων των εργαζομένων στη Ματιά για καλή πρόοδο των παιδιών σας (μας)

Δημοφιλή Βιβλία