Λογοτεχνικά βιβλία, συγγραφείς, εκδοτικοί οίκοι - για να μην πάτε στο βιβλιοπωλείο... αδιάβαστοι!

 • 10.07.12
  Αβραάμ Λίνκολν κυνηγός βρικολάκων

  Αβραάμ Λίνκολν κυνηγός βρικολάκωνΤίτλος βιβλίου: Αβραάμ Λίνκολν κυνηγός βρικολάκων
  Συγγραφέας: Seth Grahame-Smith
  Εκδόσεις Πλατύπους
  Αρ. σελίδων: 448
  Τιμή: €21
  ISBN: 978-960-6665-86-8
  Ημερ.κυκλοφ.: 16 Ιουλίου 2012

  NEW YORK TIMES BESTSELLER

  Ιντιάνα, 1818. Το σεληνόφως απλώνεται στα πυκνά δάση που περιβάλλουν ένα μικροσκοπικό ξυλόσπιτο, όπου ο εννιάχρονος Αβραάμ Λίνκολν γονατίζει δίπλα στο προσκέφαλο της άρρωστης μητέρας του. Είναι χτυπημένη από κάτι που οι παλιοί αποκαλούν “Αρρώστια του Γάλακτος.”
  “Αγοράκι μου…” του ψιθυρίζει πριν ξεψυχήσει.
  Μόνο αργότερα ο πενθών Έιμπ θα μάθει πως η θανατηφόρα πάθηση της μητέρας του ήταν δουλειά βρικόλακα.
  Όταν η αλήθεια αποκαλύπτεται στο νεαρό Λίνκολν, γράφει στο ημερολόγιο του: “Εφεξής η ζωή μου θα είναι αφιερωμένη στην αδιάλειπτη κι εντατική μελέτη. Θα αποκτήσω γνώση πάνω σε όλα τα θέματα. Και η ζωή μου θα έχει μονάχα ένα σκοπό…” Προικισμένος με το θρυλικό του ύψος, τη δύναμη του και τη δεξιοτεχνία του με το τσεκούρι, ο Έιμπ ξεκινάει μια πορεία εκδίκησης που θα τον οδηγήσει μέχρι τον Λευκό Οίκο.
  Παρόλο που ο Αβραάμ Λίνκολν εξυμνείται γιατί κατάφερε να σώσει την Ένωση και γιατί απελευθέρωσε εκατομμύρια σκλάβους, ο ευγενής του αγώνας κατά των δυνάμεων των απέθαντων παρέμεινε στις σκιές για εκατοντάδες χρόνια. Όλα αυτά μέχρι o Seth Grahame-Smith να σκοντάψει στο Μυστικό Ημερολόγιο του Αβραάμ Λίνκολν και να γίνει ο πρώτος ζωντανός μάρτυρας που το έχει δει εδώ και εκατό σαράντα χρόνια.
  Χρησιμοποιώντας το ημερολόγιο ως οδηγό και με γραφή που θυμίζει το μεγαλοπρεπές βιογραφικό στυλ μίας Doris Kearns Goodwin και ενός David McCullough, ο Seth έχει αναπλάσει την πραγματική ιστορία του σημαντικότερου προέδρου των ΗΠΑ, για πρώτη φορά – ενώ συγχρόνως αποκαλύπτει την κρυφή ιστορία πίσω από τον Αμερικάνικο Εμφύλιο ξεσκεπάζοντας το ρόλο που έπαιξαν οι βρικόλακες στη γέννηση, στην ανάπτυξη και στον παραλίγο θάνατο του αμερικανικού έθνους.

  ΚΡΙΤΙΚΕΣ
  “Ένα πρωτότυπο βαμπιρικό παραμύθι με χιούμορ, ψυχή και δόντια… ένα σπάνιο εύρημα πραγματικά”.
  –Los Angeles Times

  “Το πιο αστείο, με την περισσότερη δράση και, παραδόξως, καλά διερευνημένο χρονικό για τον Αμερικάνικο Εμφύλιο που θα διαβάσετε για πολύ καιρό… Ο Grahame-Smith φαίνεται να είναι ο πλέον έγκριτος ιστορικός εναλλακτικής βαμπιρικής ιστορίας.
  –Vanity Fair

  Ο συγγραφέας
  Ο Seth Grahame-Smith είναι ο συγγραφέας του μπεστ-σέλερ των New York Times, Περηφάνια και Προκατάληψη και Ζόμπι. Ζει στο Λος Άντζελες.

   

  @Νέες κυκλοφορίες
  #
  Εκδόσεις:

  No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο!

books

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Αρχείο

Σχολικά Βιβλία

Σχολικά Βιβλία
Επειδή μάθηση δεν γίνεται χωρίς βιβλία... βρείτε όλα τα σχολικά βιβλία Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σε ηλεκτρονική μορφή. Μαζί με τις ευχές όλων των εργαζομένων στη Ματιά για καλή πρόοδο των παιδιών σας (μας)

Δημοφιλή Βιβλία