Λογοτεχνικά βιβλία, συγγραφείς, εκδοτικοί οίκοι - για να μην πάτε στο βιβλιοπωλείο... αδιάβαστοι!

 • 13.02.13
  Από τον Μακιαβέλλι στη Μερκιαβέλλι

  Από τον Μακιαβέλλι στη Μερκιαβέλλι
  Συγγραφέας: Ulrich Beck
  Μετάφραση: Νέδα Αθ. Κανελλοπούλου-Μαλούχου
  Εκδόσεις Πατάκη
  ΣΕΙΡΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
  ΣΧΗΜΑ: 160
  ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013

  Στον περίφηµο λόγο του σε φοιτητικό ακροατήριο στο Αµβούργο το 1953, ο Τόµας Μαν καλούσε τους Γερµανούς να µην επιδιώξουν ξανά τη δηµιουργία µιας «γερµανικής Ευρώπης». Τώρα, όµως, ως αποτέλεσµα της κρίσης του ευρώ, φαίνεται να έχουµε οδηγηθεί ακριβώς εκεί: η µεγαλύτερη οικονοµική δύναµη της Ευρώπης είναι σήµερα σε θέση να επιβάλλει τους όρους της ώστε να µπορούν οι αδύναµες χώρες του ευρώ να συνεχίσουν να δανείζονται, σε τέτοιο βαθµό που η δηµοκρατική αυτονοµία των κοινοβουλίων της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας –και τελικά και της ίδιας της Γερµανίας– γκρεµίζεται.

  Ποιες είναι οι συνέπειες των αµφιλεγόµενων σκληρών µέτρων που επιβάλλει η Γερµανία για το πολιτικό τοπίο της Ευρώπης; Πώς µπορεί να επιλυθεί η διαµάχη ανάµεσα στους αρχιτέκτονες της Ευρώπης και στους υποστηρικτές των παραδοσιακών µοντέλων εθνικής κυριαρχίας; Και πώς µπορούν να συγκεραστούν οι κανόνες διαχείρισης της κρίσης µε τις αρχές της δηµοκρατίας σε µια Ευρώπη της οποίας η σταθερότητα είναι σε κίνδυνο;

  O Ούλριχ Μπεκ γεννήθηκε το 1944 στο Στολπ της Ποµερανίας (σηµ. Σλουπσκ της Πολωνίας) και µεγάλωσε στο Aννόβερο. Ξεκίνησε τις σπουδές του στις νοµικές επιστήµες το 1966 στο Φράιµπουργκ, αλλά γρήγορα άλλαξε κατεύθυνση και στράφηκε στην κοινωνιολογία, τη φιλοσοφία και τις πολιτικές επιστήμες φοιτώντας στο Ludwig-Maximilians-Universität του Mονάχου, όπου και αναγορεύτηκε διδάκτορας της κοινωνιολογίας το 1972. Εκτός από το Πανεπιστήμιο του Μονάχου έχει διδάξει, μεταξύ άλλων, στα πανεπιστήμια του Mύνστερ, του Μπάµπεργκ, της Φρανκφούρτης, καθώς και στο London School of Economics. Από το 1981 διευθύνει το κοινωνιολογικό περιοδικό «Soziale Welt». Έχει πλούσιο επιστημονικό και συγγραφικό έργο, ενώ στα ελληνικά κυκλοφορούν επίσης τα έργα του «Η επινόηση του πολιτικού» (εκδ. Λιβάνη, 1996), «Τι είναι παγκοσµιοποίηση;» (εκδ. Καστανιώτη, 1999) και «Ελευθερία ή καπιταλισμός» (εκδ. Καστανιώτη, 2005).

   

  @Νέες κυκλοφορίες
  #
  Εκδόσεις:

  No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο!

books

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Αρχείο

Σχολικά Βιβλία

Σχολικά Βιβλία
Επειδή μάθηση δεν γίνεται χωρίς βιβλία... βρείτε όλα τα σχολικά βιβλία Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σε ηλεκτρονική μορφή. Μαζί με τις ευχές όλων των εργαζομένων στη Ματιά για καλή πρόοδο των παιδιών σας (μας)

Δημοφιλή Βιβλία