Λογοτεχνικά βιβλία, συγγραφείς, εκδοτικοί οίκοι - για να μην πάτε στο βιβλιοπωλείο... αδιάβαστοι!

 • 08.02.13
  Αυτή είναι η κουζίνα µου – Συνταγές για µια ζωή

  Αυτή είναι η κουζίνα µου - Συνταγές για µια ζωή
  Συγγραφέας: Βαγγέλης ∆ρίσκας
  Εκδόσεις: Πατάκη
  ΣΕΙΡΑ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
  ISBN: 978-960-16-4729-6
  ΣΧΗΜΑ: 21Χ27
  ΣΕΛΙ∆ΕΣ: 336
  ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚ∆ΟΣΗΣ: 32,00€
  ΠΡΩΤΗ ΕΚ∆ΟΣΗ: ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013

  «Όταν µαγειρεύω, συµµετέχουν και οι πέντε αισθήσεις µου, και κάθε αίσθηση είναι µία πρόκληση για να σκεφτώ, να ερευνήσω, να µελετήσω, να πειραµατιστώ, να δηµιουργήσω. Έτσι, από πολύ νωρίς η γνώση και η έρευνα έγιναν έννοιες απόλυτα συνυφασµένες µε τη µαγειρική µου. Στο νέο µου βιβλίο, µοιράζοµαι µαζί σας συνταγές δοκιµασµένες, που µαγείρεψα αρκετές φορές για να είµαι σίγουρος για το αποτέλεσµά τους, πιάτα που έχω παρουσιάσει στην τηλεοπτική εκποµπή µου “Γεύσεις στη φύση”, τεχνικές και µυστικά που έχω µοιραστεί µε τους µαθητές µου στα σεµινάρια µαγειρικής µου στο Driskas Τest Kitchen, γεύσεις και υλικά που δοκίµασα στα ταξίδια µου και που είµαι σίγουρος πως θα λατρέψετε κι εσείς. Σ’ αυτό το βιβλίο, µοιράζοµαι µαζί σας το πάθος µου για τη µαγειρική µέσα από 380 συνταγές που θα σας συντροφεύουν για µια ζωή. Που αξίζει να τις γνωρίζουµε όλοι µας, για να µαγειρεύουµε δηµιουργικά, πρωτότυπα, µε πολύ άρωµα και γεύση. Οργανωµένες έξυπνα σε βασικές κατηγορίες: Τυριά, Σαλάτες, Ορεκτικά, Λαχανικά, Ψάρια και Θαλασσινά, Ζύµες, Ζυµαρικά, Ρύζι και Όσπρια, Κρέας, Γλυκά και µε πολλές προτάσεις µενού για κάθε περίσταση. Με τα αγαπηµένα µου φρέσκα µυρωδικά, µε αρώµατα Μεσογείου, µε πολλές αναφορές σε κλασικές τοπικές συνταγές από την ελληνική κουζίνα, µε γεύσεις Ασίας αλλά και µε πικάντικες νότες Ανατολής, κάθε συνταγή αποκαλύπτει µία µικρή ιστορία, µία συµβουλή και πολλή γνώση».
  Β.∆.

  Ο chef-culinary expert Βαγγέλης ∆ρίσκας γεννήθηκε στην Κοµοτηνή και µεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη. Έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεµιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών, έχει την ικανότητα να µεταφέρει τη γνώση µε κατανοητό και άµεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελµατική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αµεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα µεταξύ του επαγγελµατία σεφ και του ερασιτέχνη µάγειρα. Η εταιρεία του d.t.k. δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονοµίας µε σεµινάρια µαγειρικής, συµβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελµατίες και παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού. Στον χώρο του DRISKAS TEST KITCHEN παραδίδει σεµινάρια µαγειρικής για ερασιτέχνες, επαγγελµατίες και παιδιά και πραγµατοποιούνται εταιρικά events. Συνεργάζεται ως σύµβουλος µαγειρικής µε εστιατόρια και εταιρείες τροφίµων. Αρθρογραφεί και γράφει συνταγές σε περιοδικά µαγειρικής και ποικίλης ύλης. Ο Βαγγέλης ∆ρίσκας είναι γνωστός στο κοινό από την εκποµπή του «Γεύσεις στη φύση», που µεταδίδεται στον ΣΚΑΪ, καθώς και από τις καθηµερινές τηλεοπτικές εμφανίσεις του για 6 συνεχή χρόνια, ξεκινώντας από την εκποµπή «Στην κουζίνα ολοταχώς» στο MEGA (2000-2002), στις πρωινές εκποµπές της ΕΤ1 και ΝΕΤ στη συνέχεια (2002-2005) και του ALPHA (2005-2006).
  Το πρώτο του βιβλίο, Κάθε µέρα σεφ, του οποίου κυκλοφορεί και αγγλική έκδοση µε τίτλο The Ultimate Greek Cookbook, καθώς και τo δεύτερο, Αρωµατική κουζίνα, απέσπασαν τιµητική διάκριση στην κατηγορία «Καλύτερο Βιβλίο από Σεφ στον Κόσµο» (Best in the World Chef Cookbook, Honourable Mention) στο τελικό στάδιο του διεθνούς διαγωνισµού Gourmand World Cookbook Awards 2003 και 2004 αντίστοιχα. Τον Νοέµβριο του 2006 κυκλοφόρησε το τρίτο του βιβλίο, Ένας χρόνος στην κουζίνα του Βαγγέλη ∆ρίσκα, µε τις πιο αγαπηµένες τηλεοπτικές συνταγές. Το βιβλίο απέσπασε δύο διακρίσεις στον διαγωνισµό Gourmand World Cookbook Awards 2006, στις κατηγορίες «Καλύτερο Βιβλίο Τηλεοπτικών Συνταγών» και «Καλύτερη Φωτογράφιση Βιβλίου Μαγειρικής». Το βιβλίο του Κινέζικη κουζίνα βραβεύτηκε τον Μάρτιο του 2009 στο Παρίσι ως το «Καλύτερο Βιβλίο Κινέζικης Κουζίνας στον Κόσµο» (1st prize – Best Chinese Cuisine Book in the World) στα Gourmand World Cookbook Awards 2009. Είναι ο µοναδικός Έλληνας συγγραφέας που όλα του τα βιβλία έχουν βραβευτεί µε διεθνή βραβεία στον διαγωνισµό βιβλίων µαγειρικής Gourmand World Cookbook Awards.

   

  @Νέες κυκλοφορίες
  #
  Εκδόσεις:

  No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο!

books

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Αρχείο

Σχολικά Βιβλία

Σχολικά Βιβλία
Επειδή μάθηση δεν γίνεται χωρίς βιβλία... βρείτε όλα τα σχολικά βιβλία Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σε ηλεκτρονική μορφή. Μαζί με τις ευχές όλων των εργαζομένων στη Ματιά για καλή πρόοδο των παιδιών σας (μας)

Δημοφιλή Βιβλία