Λογοτεχνικά βιβλία, συγγραφείς, εκδοτικοί οίκοι - για να μην πάτε στο βιβλιοπωλείο... αδιάβαστοι!

 • 22.08.17
  «Ο Τελευταίος Πιστολέρο», Στίβεν Κινγκ – «The Gunslinger», Stephen King

  Ο Τελευταίος Πιστολέρο

  Το Δεκέμβριο του 2003 κυκλοφόρησε, από τις εκδόσεις Bell, το πρώτο βιβλίο της σειράς «Ο Μαύρος Πύργος – The Dark Tower». Φέρει τον τίτλο «Ο Τελευταίος Πιστολέρο – The Gunslinger» και φυσικά συγγραφέας του είναι ο Στίβεν Κινγκ – Stephen King.

  Υπόθεση βιβλίου

  Ο μαυροντυμένος άντρας έφυγε στην έρημο και ο πιστολέρο τον ακολούθησε.
  Ήταν η απόλυτη έρημος· απλωνόταν πελώρια, μοιάζοντας αιώνια κάτω από τον ουρανό προς όλες τις κατευθύνσεις. Λευκή, εκτυφλωτική, άνυδρη, εντελώς μονότονη πέρα από την αχνή, νεφελώδη αχλή των βουνών στον ορίζοντα και το διαβολόχορτο, που γεννούσε γλυκά όνειρα, εφιάλτες και θάνατο. Κάπου κάπου, μια ταφόπετρα έδειχνε το δρόμο, γιατί κάποτε το ανεμοδαρμένο μονοπάτι που ξετυλιγόταν μέσα από το παχύ στρώμα αλκαλίου ήταν δημοσιά. Κάρα κι άμαξες τη διέσχιζαν. Ο κόσμος, από τότε, είχε προχωρήσει παραπέρα. Ο κόσμος είχε ερημώσει.

  Στο χειρότερο σημείο αυτού του έρημου κόσμου, στην άνυδρη ατελείωτη έρημο, καλείται ο ήρωας μας -ο Ρόλαντ ο πιστολέρο- να προφτάσει τον μυστηριώδη μαυροντυμένο άντρα με τις μαγικές ικανότητες. Είναι βέβαιος ότι μέσω του Μάγου θα μπορέσει να βρει τον δρόμο για τον Μαύρο Πύργο. Για το μέρος εκείνο που θα λάβει μέρος η αποστολή του… η τελευταία αποστολή των Πιστολέρο· του τάγματος που αριθμεί πλέον μόνο ένα μέλος, εκείνον!

  Η πορεία είναι σχεδόν ακατόρθωτη. Τα βουνά -εκεί πιστεύει ότι θα καταφέρει να συναντήσει τον στόχο του- είναι ακόμα πολύ μακριά. Άραγε θα συναντήσει κανέναν στον αφιλόξενο αυτό τόπο; Και αν ναι θα τον βοηθήσει ή θα τον δυσκολέψει ακόμα περισσότερο στο εγχείρημα του;  Κριτική και εντυπώσεις

  Αυτό που μου έκανε εντύπωση από τις πρώτες κιόλας σελίδες του «Ο Μαύρος Πύργος 1 – Ο Τελευταίος Πιστολέρο» ήταν το θολό τοπίο. Δεν καταλάβαινες τόσο τον ρόλο των κεντρικών ηρώων όσο και το γενικότερο πλαίσιο που κινείται η μυθιστορία.

  Περίμενα ότι τουλάχιστον στις τελευταίες σελίδες του, θα ξεκαθάριζαν τα πράγματα. Και ω… τι έκπληξη! Ελάχιστες γωνίες του μύθου φωτίστηκαν… και αυτές δεν είναι και οι πλέον σημαντικές. Αν στα προηγούμενα προσθέσεις και την πάμφτωχη πλοκή… βράστα Χαράλαμπε…

  Ως πρώτο βιβλίο μιας -επικής κατά τα σχέδια του συγγραφέα- σειράς θα έπρεπε το «Ο Μαύρος Πύργος 1 – Ο Τελευταίος Πιστολέρο» να σου καθορίσει το πλαίσιο που θα κινηθεί ο μύθος και να σου ξεκαθαρίσει τον ρόλο των βασικών ηρώων που θα δράσουν σε αυτόν. Αμ δε!

  Στο πρόλογο αναφέρει ο Στίβεν Κίνγκ ότι σκοπός του ήταν να συνδυάσει μια ιστορία Western (αλά Σέρτζιο Λεόνε) με μια ιστορία Φαντασίας (αλά Τόλκιν). Ελπίζω πραγματικά να το καταφέρει στα υπόλοιπα βιβλία της σειράς (θα σας γράψω για εκείνα μόλις τα διαβάσω) γιατί το πρώτο βήμα είναι Απογοητευτικό! Οψόμεθα…

  Οπισθόφυλλο:

  Ο Ρόλαντ της Γαλαάδ ξεκινάει το συνταρακτικό ταξίδι του προς τον πανίσχυρο και μυστηριώδη Μαύρο Πύργο, ακολουθώντας τα ίχνη του Μαυροντυμένου Άντρα… Είναι ο τελευταίος Πιστολέρο, μια αινιγματική, μοναχική φιγούρα, σ’ έναν μισοερειπωμένο κόσμο γεμάτο δυσοίωνα τοπία και μακάβρια απειλή, που αντικαθρεπτίζει τρομακτικά τον δικό μας. Στην πορεία του, θα συναντήσει μια σαγηνευτική γυναίκα, την Άλις, θα γίνει φίλος με ένα αγόρι από τη Γη, τον Τζέικ, και θα βρεθεί μετέωρος ανάμεσα στην κατάρα και τη σωτηρία, αντιμετωπίζοντας το πιο αγωνιώδες δίλημμα της ζωής του…
  Και ο Πύργος είναι τώρα πιο κοντά…  Ταυτότητα βιβλίου

  Τίτλος βιβλίου

  Ο Μαύρος Πύργος 1 – Ο Τελευταίος Πιστολέρο
  The Dark Tower 1 – The Gunslinger

  Συγγραφέας

  Στίβεν Κινγκ
  Stephen King

  Μεταφραστής

  Μιχάλης Μακρόπουλος

  Εκδοτικός οίκος

  Εκδόσεις Bell

  Ημερομηνία έκδοσης

  Δεκέμβριος 2003

  Αριθμός σελίδων

  300

  ISBN

  978-960-620-462-3

  Συντάκτης άρθρου

  Νεκτάριος Παπασπύρου

   

  @Μυθιστόρημα, Ξένη Λογοτεχνία, Φαντασία
  #
  Θέμα:
  Εκδόσεις:

  1 Comment

Ένα Σχόλιο για το “«Ο Τελευταίος Πιστολέρο», Στίβεν Κινγκ – «The Gunslinger», Stephen King”

 1. […] πρώτο βιβλίο της σειράς, «Ο Τελευταίος Πιστολέρο», ο Ρόλαντ βρίσκεται στην παραλία της Δυτικής […]

Αφήστε ένα σχόλιο!

books

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Αρχείο

Σχολικά Βιβλία

Σχολικά Βιβλία
Επειδή μάθηση δεν γίνεται χωρίς βιβλία... βρείτε όλα τα σχολικά βιβλία Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σε ηλεκτρονική μορφή. Μαζί με τις ευχές όλων των εργαζομένων στη Ματιά για καλή πρόοδο των παιδιών σας (μας)

Δημοφιλή Βιβλία