Λογοτεχνικά βιβλία, συγγραφείς, εκδοτικοί οίκοι - για να μην πάτε στο βιβλιοπωλείο... αδιάβαστοι!

 • 19.09.17
  «Ο Μάγος και η Γυάλινη Σφαίρα», Στίβεν Κινγκ – «Wizard and Glass», Stephen King

  Ο Μάγος και η Γυάλινη Σφαίρα

  Το τέταρτο βιβλίο της σειράς «Ο Μαύρος Πύργος – The Dark Tower», του Στίβεν Κινγκ – Stephen King, κυκλοφόρησε -από τις εκδόσεις Bell- το Σεπτέμβριο του 2004. Φέρει δε τον τίτλο «Ο Μάγος και η Γυάλινη Σφαίρα – Wizard and Glass».

  Υπόθεση βιβλίου

  Το ταξίδι με τον Μπλέιν πλησιάζει στο τέλος του. Αν δεν καταφέρουν να τον νικήσουν στο παιχνίδι των γρίφων θα είναι και το τέλος των πέντε ηρώων μας… συμπεριλαμβάνουμε και τον Όρι φυσικά στο Κα-Τετ τους.

  Την έκπληξη κάνει ο Έντι που κατατροπώνει το «τρελό» υπολογιστή και εξασφαλίζει την επιβίωση των συντρόφων αλλά και του εαυτού του. Την επιβίωση τους όμως σε ένα διαφορετικό κόσμο. Ο τελικός σταθμός του τρένου δεν βρίσκεται ούτε στον κόσμο του Ρόλαντ ούτε σε αυτό των υπολοίπων!

  Οι πέντε θα συνεχίσουν την αναζήτηση του Μαύρου Πύργου, αλλά έχει φτάσει η στιγμή να μιλήσει ο Ρόλαντ. Να κάνει μια αναδρομή σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο του παρελθόντος του προσπαθώντας τόσο να ενημερώσει τους συντρόφους του για την απαρχή της αποστολής του όσο και για να ελαφρύνει -έστω και κατ ελάχιστο- την ψυχή του από τα βαρίδια των πράξεων του!

  Είστε έτοιμοι να μάθετε, τι συνέβει στο ξεκίνημα της ζωής του Ρόλαντ ως πιστολέρο; Επί των σελίδων του βιβλίου… φυσικά! :)  Κριτική και εντυπώσεις

  Στο τέταρτο βιβλίο της σειράς «Ο Μαύρος Πύργος – The Dark Tower», ο Στίβεν Κινγκ αφήνει την γραμμική εξέλιξη της μυθιστορίας του και κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν.

  Με αυτό τον τρόπο προσθέτει και άλλα κομμάτια στο παζλ του έργου του, αλλά δυστυχώς δεν καταφέρνει να αποφύγει αυτό που αποκαλούμε «κοιλιά». Έχουν κάποιο ενδιαφέρον όσα μας διηγείται, κάποιες στιγμές έχουν και αρκετή αγωνία, αλλά… κοιλιά!

  Δεν μπορώ να ξέρω τι θα γινόταν αν τις πληροφορίες που λαμβάνουμε για το παρελθόν τις περνούσε σιγά σιγά στην εξέλιξη της αναζήτησης των πέντε ηρώων μας, αλλά μάλλον θα ήταν καλύτερα τα πράγματα.

  Να το παραλείψετε; Όχι, δεν θα το έλεγα… εδώ διαβάσατε το πρώτο βιβλίο και επιβιώσατε! Διαβάστε το για να έχετε «ζήσει» όλο το ταξίδι, αλλά κρατήστε μικρό καλάθι.

  Ελπίζω το πέμπτο βιβλίο να είναι καλύτερο…

  Οπισθόφυλλο:

  Στο τέταρτο μέρος της περιπέτειάς τους, ο Ρόλαντ της Γαλαάδ και οι τέσσερις κα-τετ του είναι παγιδευμένοι σ’ ένα βαγόνι του Μπλέιν, του τρένου που κατευθύνεται από την ίδια σατανική διάνοια που κατέστρεψε την πόλη της Λουντ. Θα καταφέρουν να ξεφύγουν χάρη σ’ έναν πολύ ιδιαίτερο γρίφο και θα βρεθούν σ’ έναν άλλο, παράλληλο κόσμο, που «προχωράει παραπέρα» με ακόμα μεγαλύτερη βιαιότητα.
  Εδώ, έρχεται επιτέλους η ώρα να μάθουμε πώς ξεκίνησαν όλα… Ο Ρόλαντ θα διηγηθεί στους συντρόφους του την ιστορία των πρώτων του κα-τετ και της μόνης γυναίκας που αγάπησε στη ζωή του. Της Σούζαν Ντελγκάντο… Θα τους μιλήσει για το μάγο και τις πανίσχυρες γυάλινες σφαίρες του, σ’ όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Και για το πώς μέσα σε μια απ’ αυτές αντίκρισε για πρώτη φορά τον Μαύρο Πύργο κι άκουσε το κάλεσμα του πεπρωμένου…
  Και ο Πύργος είναι τώρα πιο κοντά…  Ταυτότητα βιβλίου

  Τίτλος βιβλίου

  Ο Μαύρος Πύργος 4 – Ο Μάγος και η Γυάλινη Σφαίρα
  The Dark Tower 4 – Wizard and Glass

  Συγγραφέας

  Στίβεν Κινγκ
  Stephen King

  Μεταφραστής

  Μιχάλης Μακρόπουλος

  Εκδοτικός οίκος

  Εκδόσεις Bell

  Ημερομηνία έκδοσης

  Σεπτέμβριος 2004

  Αριθμός σελίδων

  816

  ISBN

  978-960-620-469-2

  Συντάκτης άρθρου

  Νεκτάριος Παπασπύρου

   

  @Μυθιστόρημα, Ξένη Λογοτεχνία, Φαντασία
  #
  Θέμα:
  Εκδόσεις:

  No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο!

books

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Αρχείο

Σχολικά Βιβλία

Σχολικά Βιβλία
Επειδή μάθηση δεν γίνεται χωρίς βιβλία... βρείτε όλα τα σχολικά βιβλία Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σε ηλεκτρονική μορφή. Μαζί με τις ευχές όλων των εργαζομένων στη Ματιά για καλή πρόοδο των παιδιών σας (μας)

Δημοφιλή Βιβλία