Λογοτεχνικά βιβλία, συγγραφείς, εκδοτικοί οίκοι - για να μην πάτε στο βιβλιοπωλείο... αδιάβαστοι!

 • 01.10.06
  «Ο ασημένιος θρόνος – Το χρονικό της Νάρνια», του Κ. Σ. Λιούις – «The silver chair – The Chronicles of Narnia», by Clive Staples Lewis

  «Ο ασημένιος θρόνος - Το χρονικό της Νάρνια» του Κ. Σ. ΛιούιςΣυνεχίζοντας το ταξίδι μας στον κόσμο της Νάρνια, με οδηγό μας πάντα τον Κ. Σ. Λιούις, φτάνουμε στον έκτο σταθμό μας. Φυσικά δεν είναι άλλος, από το έκτο βιβλίο της σειράς «Το χρονικό της Νάρνια». Ο συγγραφέας αυτής της σειράς έγραψε το συγκεκριμένο βιβλίο πέμπτο (αντί για έκτο που θα περίμενε κανείς), την άνοιξη του 1951. Το βιβλίο εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1955 με τον τίτλο «The silver chair». Στην Ελλάδα το «Ο ασημένιος θρόνος», όπως και τα υπόλοιπα έξι βιβλία, κυκλοφορούν οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ σε μετάφραση, αυτήν την φορά της Άννας Γκέρτσου Σαρρή. Μην αποτελώντας εξαίρεση, το εξώφυλλο το έκτου βιβλίου είναι θαυμάσιο και η εικονογράφηση πολύ καλή. Όπως έγινε και με τα προηγούμενα βιβλία της σειράς, ένα απόγευμα ήταν αρκετό για να διαβαστούν οι 239 σελίδες του. Και στα έξι από τα επτά βιβλία της σειρά που έχω διαβάσει, παρατήρησα το φαινόμενο της αδυναμίας μου, να τα αφήσω από τα χέρια μου πριν φτάσω στην τελευταία τους σελίδα. Για να δούμε όμως που μας ταξιδεύει ο Κ. Σ. Λιούις αυτή την φορά;
  Στο «Ο ασημένιος θρόνος» συναντάμε τον Ευστάθιο που είχαμε γνωρίσει στο προηγούμενο βιβλίο. Το ταξίδι που είχε κάνει τότε στην Νάρνια του έχει βελτιώσει τον χαρακτήρα θεαματικά. Είναι πια ένα ευγενικό παιδί με ήθος και ιδανικά. Ο Ασλάν σε αυτό το βιβλίο τον καλεί, πάντα με μαγικό τρόπο, στην Νάρνια και του αναθέτει μια αποστολή. Μαζί με τον Ευστάθιο, από τον δικό μας κόσμο, μεταφέρεται στην Νάρνια και η συμμαθήτρια του, η Τζιλ. Η αποστολή που αναλαμβάνουν τα δύο παιδιά είναι υψίστης σπουδαιότητας. Πρέπει να αναζητήσουν και να φέρουν πίσω στην Νάρνια τον γιό του βασιλιά Κασπιανού, τον Ριλιανό. Ο πρίγκιπας Ριλιανός εξαφανίστηκε πριν δέκα χρόνια από την χώρα, λίγο καιρό μετά την δολοφονία της μητέρας του από ένα φίδι. Σύντροφος του Ευστάθιου και της Τζιλ σε αυτήν την αναζήτηση θα είναι ένα απίστευτα απαισιόδοξο και περίεργο πλάσμα, ο Λασπομούρμουρος. Οι τρεις σύντροφοι θα περιπλανηθούν στα βόρεια της μαγικής χώρας, θα περάσουν από την γη των γιγάντων και τελικά θα φτάσουν στον υπόγειο κόσμο όπου βασιλεύει… Α! Δεν θα σας το πω αυτό. Θα το μάθετε όταν διαβάσετε το βιβλίο.
  Το έβδομο και τελευταίο βιβλίο της σειράς, το «Η τελευταία μάχη» με περιμένει να το διαβάσω και έχω μάθει να είμαι Εγγλέζος στα ραντεβού μου. Θα τα πούμε μετά την ανάγνωσή του, όταν θα σας μιλήσω, για τελευταία φορά, για τις εντυπώσεις μου από το μαγικό ταξίδι στον κόσμο της Νάρνια.

  Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:
  Η Νάρνια, όπου γίγαντες σπέρνουν την καταστροφή, όπου το κακό ρίχνει κατάρες, όπου κυριαρχεί η μαγεία. Μέσα από ανείπωτους κινδύνους και βαθιές και σκοτεινές σπηλιές μια παρέα φίλων προσπαθεί να ελευθερώσει ένα φυλακισμένο πρίγκιπα. Η αποστολή τους όμως στα Έγκατα της Γης τους φέρνει αντιμέτωπους με το κακό, του οποίου το πρόσωπο είναι πιο όμορφο και πιο αδυσώπητο απ’ ό,τι θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν.

  Ν.Π.

   

  @Ξένη Λογοτεχνία, Σειρές βιβλίων
  #
  Θέμα:
  Εκδόσεις:

  1 Comment

Ένα Σχόλιο για το “«Ο ασημένιος θρόνος – Το χρονικό της Νάρνια», του Κ. Σ. Λιούις – «The silver chair – The Chronicles of Narnia», by Clive Staples Lewis”

 1. […] του 4. Ο πρίγκιπας Κασπιανός 5. Ο ταξιδιώτης της αυγής 6. Ο ασημένιος θρόνος 7. Η τελευταία μάχη Και τα επτά βιβλία κυκλοφορούν στην […]

Αφήστε ένα σχόλιο!

books

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Αρχείο

Σχολικά Βιβλία

Σχολικά Βιβλία
Επειδή μάθηση δεν γίνεται χωρίς βιβλία... βρείτε όλα τα σχολικά βιβλία Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σε ηλεκτρονική μορφή. Μαζί με τις ευχές όλων των εργαζομένων στη Ματιά για καλή πρόοδο των παιδιών σας (μας)

Δημοφιλή Βιβλία