Λογοτεχνικά βιβλία, συγγραφείς, εκδοτικοί οίκοι - για να μην πάτε στο βιβλιοπωλείο... αδιάβαστοι!

 • 21.09.17
  «Ο άνεμος μέσα από την κλειδαρότρυπα», Στίβεν Κινγκ – «The wind through the keyhole», Stephen King

  Ο άνεμος μέσα από την κλειδαρότρυπα

  Το βιβλίο «Ο άνεμος μέσα από την κλειδαρότρυπα – The wind through the keyhole», του Στίβεν Κινγκ – Stephen King, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Bell τον Σεπτέμβριο του 2012. Το μυθιστόρημα είναι μια ιστορία του κύκλου «Ο Μαύρος Πύργος – The Dark Tower».

  Υπόθεση βιβλίου

  Ο Ρόλαντ και οι τέσσερις σύντροφοί του στην περιπέτεια του Μαύρου Πύργου, λίγο πριν φτάσουν στην Κάλα Μπριν Στέρτζις έρχονται αντιμέτωποι με ένα παγετοστρόβιλο. Ευτυχώς για εκείνους, μαζί τους είναι ο Όρι. Μία από τις ικανότητες των τραυλιστών, είναι ότι αντιλαμβάνονται εγκαίρως την έλευση των παγετοστροβίλων.

  Έτσι η συντροφιά των πιστολέρο βρίσκει -στο τσακ- κατάλυμα κατάλληλο για τις δύο ημέρες που θα παγώσουν τα πάντα γύρω τους. Καθισμένοι μπροστά σε μια εστία που σκορπά ζέστη και θαλπωρή, ζητούν από τον Ρόλαντ να τους πει μια ιστορία. Εκείνος, δεν τους χαλά χατήρι και μάλιστα τους αφηγείται δύο ιστορίες που η μια είναι μέσα στην άλλη…

  Πρωταγωνιστές σε αυτές είναι δύο θαρραλέα παιδιά… ο Μπιλ και ο Τιμ, που η μοίρα τους οδήγησε σε τρομακτικά μονοπάτια. Σε καταστάσεις που τους υποχρέωσαν να αφήσουν την παιδική τους ηλικία μέσα σε μια μέρα, ή πιο σωστά μέσα σε μια νύχτα!

  Δεν πρόκειται να σας φανερώσω φυσικά τίποτα άλλο. Όταν με το καλό βρεθείτε με το «Ο άνεμος μέσα από την κλειδαρότρυπα» ανά χείρας, θα τα μάθετε όλα! :)  Κριτική και εντυπώσεις

  Διάβασα το «Ο άνεμος μέσα από την κλειδαρότρυπα» αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σειράς του Μαύρου Πύργου. Συναισθηματικά φορτισμένος από όσα διαδραματίζονται στο τέλος του 7ου βιβλίου –Ο Μαύρος Πύργος– διψούσα να διαβάσω κάτι, στο οποίο το Κα-Τετ του Ρόλαντ θα ήταν σε απαρτία. Δεν με ενδιέφερε… ας πήγαιναν απλά για ψώνια στο σούπερ μάρκετ με την λίστα των εβδομαδιαίων αγορών του Στίβεν Κινγκ.

  Ο ταλαντούχος συγγραφέας, μέσα από το «Ο άνεμος μέσα από την κλειδαρότρυπα» μου πρόσφερε πολλά περισσότερα.

  Με την πλοκή του μυθιστορήματος να εξελίσεται ανάμεσα στο «Ο Μάγος και η Γυάλινη Σφαίρα» και στο «Οι Λύκοι της Κάλα», ήταν όλοι εκεί… η Σουζάνα, ο Έντι, ο Τζέικ και ο λατρεμένος μου Όρι! Και όχι μόνο αυτό. Οι δύο ιστορίες που τους αφηγείται ο Ρόλαντ μπροστά από την φωτιά της εστίας τους, είναι Εξαιρετικές! Με υπέροχη πλοκή, απίστευτους ήρωες και πολύ πολύ αγωνία!

  Θέλετε κάτι άλλο; Αν μόλις έχετε τελειώσει τον κύκλο του Μαύρου Πύργου, το «Ο άνεμος μέσα από την κλειδαρότρυπα» θα ρεύσει ως βάλσαμο στο νου και στη ψυχή σας! Πιστέψτε με! Καλή σας ανάγνωση… Ναι είναι όλοι εκεί, και πρώτ’ απ’ όλους ο Όρι!!!

  Οπισθόφυλλο:

  «Δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο από τις ιστορίες κάποιο βράδυ με αέρα, όταν οι άνθρωποι έχουν βρει μια ζεστή γωνιά μέσα σ’ έναν ψυχρό κόσμο».
  Καθώς ταξιδεύουν στο Μονοπάτι της Ακτίνας προς το Μαύρο Πύργο, ο Ρόλαντ και οι σύντροφοί του πέφτουν σε μια άγρια καταιγίδα. Για να κυλήσει πιο εύκολα η νύχτα στο ερειπωμένο κτίριο όπου έχουν βρει καταφύγιο, ο Ρόλαντ θα τους πει όχι μόνο μία παράξενη ιστορία, αλλά δύο, που φωλιάζουν η μια μέσα στην άλλη.
  Όταν ο Ρόλαντ ήταν ακόμη νεαρός πιστολέρο, τη γεμάτη ενοχές χρονιά που ακολούθησε το θάνατο της μητέρας του, βρέθηκε αντιμέτωπος με το αιματηρό έργο ενός «τομαράνθρωπου», ενός φονικού τέρατος που αλλάζει μορφές. Ο μόνος επιζήσας της σφαγής ήταν ένα μικρό αγόρι, ο Μπιλ Στρίτερ. Ο Ρόλαντ πήρε το τρομοκρατημένο παιδί υπό την προστασία του. Και για να τον ηρεμήσει του αφηγήθηκε μια ιστορία που του διάβαζε η μητέρα του τα βράδια: τον «Aνεμο μέσα από την Κλειδαρότρυπα»…
  Καθώς ο αέρας λυσσομανά απέξω, οι σύντροφοι του Ρόλαντ ακούν με προσήλωση την ιστορία, όπως κάποτε ο Μπιλ, όπως κάποτε κι ο ίδιος. Γιατί «κανείς δεν είναι ποτέ πολύ μεγάλος για ιστορίες. Είτε άντρας είτε αγόρι, είτε κορίτσι είτε γυναίκα –όλοι ζούμε γι’ αυτές».
  Ένα μυθιστόρημα που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις του Μαύρου Πύργου, αλλά κι ένα βιβλίο που λειτουργεί αυτοτελώς για όλους τους αναγνώστες, σαν ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο του Ρόναλντ και σαν απόδειξη της δύναμης της αφηγηματικής μαγείας του Στίβεν Κινγκ.  Ταυτότητα βιβλίου

  Τίτλος βιβλίου

  Ο άνεμος μέσα από την κλειδαρότρυπα
  The wind through the keyhole

  Συγγραφέας

  Στίβεν Κινγκ
  Stephen King

  Μεταφραστής

  Έφη Τσιρώνη

  Εκδοτικός οίκος

  Εκδόσεις Bell

  Ημερομηνία έκδοσης

  Σεπτέμβριος 2012

  Αριθμός σελίδων

  336

  ISBN

  978-960-620-525-5

  Συντάκτης άρθρου

  Νεκτάριος Παπασπύρου

   

  @Μυθιστόρημα, Ξένη Λογοτεχνία, Φαντασία
  #
  Θέμα:
  Εκδόσεις:

  No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο!

books

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Αρχείο

Σχολικά Βιβλία

Σχολικά Βιβλία
Επειδή μάθηση δεν γίνεται χωρίς βιβλία... βρείτε όλα τα σχολικά βιβλία Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σε ηλεκτρονική μορφή. Μαζί με τις ευχές όλων των εργαζομένων στη Ματιά για καλή πρόοδο των παιδιών σας (μας)

Δημοφιλή Βιβλία