Λογοτεχνικά βιβλία, συγγραφείς, εκδοτικοί οίκοι - για να μην πάτε στο βιβλιοπωλείο... αδιάβαστοι!

 • 21.07.16
  «Γκρέυ», Ε.Λ. Τζέιμς – «Grey», E.L. James

  Γκρέυ
  Αναστάζια Στιλ και Κρίστιαν Γκρέυ. Δύο λογοτεχνικοί ήρωες που μας έχουν μείνει αξέχαστοι· δυστυχώς όχι με την καλή έννοια του όρου. Θα μου πείτε, γιατί τους ξαναθυμηθήκαμε; Είναι απλό. Το κείμενο που διαβάζετε αυτή τη στιγμή είναι μια κριτική του νέου βιβλίου της Ε.Λ. Τζέιμς, με καθαρά αποτρεπτικό χαρακτήρα.

  Πρόκειται για ένα ισάξιο -χωρίς καμία αξία δηλαδή- με τα προηγούμενα βιβλία της μυθιστόρημα, που είμαι βέβαιος ότι η συγγραφή του απαιτήθηκε απ’ το τμήμα μάρκετινγκ των εκδοτών της.

  Είναι ακριβώς η ίδια ιστορία ειδομένη από την οπτική γωνία του Κρίστιαν Γκρέυ εν είδει ημερολογίου…

  Δευτέρα 9 Μαΐου 2011
  Η συνάντηση. Ο αυτοδημιούργητος και ζάμπλουτος επιχειρηματίας Κρίστιαν Γκρέυ συναντά την τελειόφοιτη της Αγγλικής Φιλολογίας Αναστάζια Στιλ.

  Σάββατο 14 Μαΐου 2011
  Η προσέγγιση. Όπου ο Κρίστιαν απλώνει τα «δίχτυα» του με σκοπό να «πιάσει» την Αναστάζια, η οποία έχει κολλήσει εδώ και μια βδομάδα στο μυαλό του.

  Κυριακή 15 Μαΐου 2011
  Το πρώτο ραντεβού και ένα ανείπωτο αλλά επιτακτικό ερώτημα του Κρίστιαν: αν ανοίξει τα χαρτιά του, η Αναστάζια θα θελήσει να γίνει υποτακτική του;

  Πέμπτη 19 Μαΐου 2011
  Το «θέλω» φαντάζει ισχυρότερο του «πρέπει». Η επαναπροσέγγιση όμως προς ποια πλευρά θα γύρει τη ζυγαριά;

  Παρασκευή 20 Μαΐου 2011
  Όταν αρχίζουν να κινούνται τα γρανάζια φέρνοντας την Αναστάζια κοντά στον Κρίστιαν, έστω και με έναν καθόλου ρομαντικό τρόπο.

  Σάββατο 21 Μαΐου 2011
  Η πρώτη μέρα μιας κοινής πορείας… με όποια μορφή κι αν αυτή πάρει σάρκα και οστά, δεδομένου του χαρακτήρα και των θέλω τους.

  Κυριακή 22 Μαΐου 2011
  Ένα πρωινό ακατάλληλο για ανηλίκους, με την Αναστάζια να βρίσκεται ένα μόλις βήμα μακριά από τον κόσμο στον οποίο θέλει να την ξεναγήσει ο Κρίστιαν.

  Δευτέρα 23 Μαΐου 2011
  Εξερευνώντας το θολό τοπίο που ανοίγεται μπροστά της -μέσω διαδικτύου και όχι μόνο- μετά από παρότρυνση του επίδοξου «Κυρίου» της.

  Τρίτη 24 Μαΐου 2011
  Το συμφωνητικό μεταξύ Κυρίαρχου και Υποτακτικής βάσει του οποίου καθορίζεται η «σχέση» τους για τρεις μήνες από την ημέρα της υπογραφής του.

  Τετάρτη 25 Μαΐου 2011
  Συζήτηση επί του συμφωνητικού -διαπραγματεύσεις- σε ρομαντικό δείπνο.

  Πέμπτη 26 Μαΐου 2011
  Μια αποφοίτηση λίγο διαφορετική από τις συνηθισμένες.

  Παρασκευή 27 Μαΐου 2011
  Κάτι διαφορετικό αρχίζει να αχνοφαίνεται στον ορίζοντα του Κρίστιαν. Μήπως υπεύθυνη είναι η Αναστάζια γι αυτές τις μικρές αποκλείσεις από την συνήθη συμπεριφορά του;

  Σάββατο 28 Μαΐου 2011
  Οικογενειακές στιγμές με τα θετικά και τα αρνητικά τους, όπως σε κάθε σπιτικό.

  Κυριακή 29 Μαΐου 2011
  Οικογενειακών στιγμών συνέχεια… και όχι μόνο!

  Δευτέρα 30 Μαΐου 2011
  Πρωτόγνωρο σεξουαλικών εμπειριών και «εκπαιδεύσεως» συνέχεια… μιλώντας πάντα για την Αναστάζια, μιας και ο Κρίστιαν έχει διδακτορικό στο bdsm.

  Τρίτη 31 Μαΐου 2011
  Η απόσταση που βάζει ένα ταξίδι της Αναστάζια αναμεταξύ τους, πως θα λειτουργήσει στην «σχέση» τους;

  Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011
  Απ’ την άλλη, όταν έχεις δικό σου αεροπλάνο όλες οι ΗΠΑ είναι ένα βήμα μακριά σου!

  Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011
  Οι ουρανοί είναι δικοί μας -με ένα ανεμόπτερο- αλλά τα ξαφνικά προβλήματα μας προσγειώνουν λίγο απότομα.

  Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011
  Προβλημάτων συνέχεια… αλλά και συνέχεια σεξουαλικών περιπάτων σε kinky διαδρομές.

  Σάββατο 4 Ιουνίου 2011
  Ένα «ταξιδάκι» μέχρι τα όρια της Αναστάζια, φέρνει, εν ριπή οφθαλμού, το τέλος αυτής της ιδιότυπης σχέσης. Είναι όμως αυτό οριστικό;

  Κυριακή 5 Ιουνίου 2011
  Μια μέρα σκοτεινή… μια μέρα χωρίς την Αναστάζια.

  Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011
  Δεύτερη μέρα χωρίς εκείνη, ακόμα πιο σκοτεινή.

  Τρίτη 7 Ιουνίου 2011
  Τρίτη ημέρα που ο Κρίστιαν ζει μακριά από την Αναστάζια… Τι να σου κάνει και ο ψυχίατρος; Ή μήπως μπορεί κάτι να σου κάνει;

  Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011
  Ο Κρίστιαν ανασκουμπώνεται και σχεδιάζει μια πολιορκία της Αναστάζια. Στόχος του; Η επιστροφή της και μια σχέση περισσότερο προς τα δικά της γούστα!

  Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011
  Τι θα γίνει άραγε σήμερα; Αυτό είναι κάτι που πιθανόν -δεν το εύχομαι κιόλας- να το μάθουμε σε κάποιο επόμενο βιβλίο μιας και το «Γκρέυ», της Ε.Λ. Τζέιμς, αναφέρεται μόνο στο κομμάτι της ιστορίας που ξεδιπλώνεται στο «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι».

  Τι διαφορετικό έδωσε στην ιστορία η οπτική ματιά του Κρίστιαν; Τίποτα απολύτως. Το μόνο που έχει περισσότερο από το «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι», είναι οι κάκιστες περιγραφές των σεξουαλικών περιπτύξεών του με την Αναστάζια. Το έχουμε ξαναπεί άλλωστε, ότι η διόλου ταλαντούχα Ε.Λ. Τζέιμς δεν τα καταφέρνει ούτε σε αυτόν τον τομέα να μας προσφέρει κάποιες αξιόλογες περιγραφές.

  Κατά την άποψή μου, δεν υπάρχει κανένας μα κανένας λόγος να αφιερώσετε σε αυτό το μυθιστόρημα τον χρόνο που χρειάζονται οι 776 σελίδες του για να τις διαβάσετε. Όσο για να το αγοράσετε, δεν το συζητώ καθόλου. Περισσότερο τόπο θα πιάσουν τα χρήματα αν τα πετάξετε από το μπαλκόνι σας. Τουλάχιστον τότε κάποιος θα βρεθεί να τα πάρει και να τα χρησιμοποιήσει.

  Τα στοιχεία του βιβλίου; Μόνο για να το αποφύγετε… εκδόσεις Πατάκης, Σεπτέμβριος του 2015, μετάφραση της Τιτίνας Σπερελάκη. Θεωρώ ότι κανείς δεν πρέπει να λερώσει την βιβλιοθήκη του και πολύ περισσότερο το μυαλό του με τέτοιες απόπειρες ατάλαντων που προσπαθούν να γράψουν λογοτεχνία ή να πλουτίσουν από αυτήν (σε αυτό όντως τα καταφέρνουν).

  book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο
  «Γκρέυ», Ε.Λ. Τζέιμς - «Grey», E.L. James κάντε κλικ εδώ!

  Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

  Δείτε από την αρχή τον κόσµο των Πενήντα αποχρώσεων του γκρι µέσα από τα µάτια του Κρίστιαν Γκρέυ.

  Με τα λόγια του ίδιου του Κρίστιαν και μέσα από τις σκέψεις, τους στοχασμούς και τα όνειρά του, η E L James προσφέρει μια νέα διάσταση της πιο δυνατής ερωτικής ιστορίας του 21ου αιώνα.

  Ο ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΓΚΡΕΫ θέλει να έχει τον πλήρη έλεγχο σε ό,τι τον αφορά: ο κόσμος του είναι τακτοποιημένος, πειθαρχημένος και απόλυτα κενός – μέχρι την ημέρα που η Αναστάζια Στιλ «προσγειώνεται» στο γραφείο του, μια μπερδεμένη μάζα από καλλίγραμμα μέλη και ανάκατα καστανά μαλλιά. Προσπαθεί να την ξεχάσει, αντί γι’ αυτό όμως παρασύρεται από μια καταιγίδα συναισθημάτων που δεν μπορεί να κατανοήσει ούτε και να τους αντισταθεί. Σε αντίθεση με όλες τις γυναίκες που είχε μέχρι τότε ο Κρίστιαν, η ντροπαλή, ανεπιτήδευτη Άνα μοιάζει να βλέπει κατευθείαν μέσα του –πέρα από την επιχειρηματική μεγαλοφυΐα και τον ακριβό τρόπο ζωής–, την κρύα, πληγωμένη του καρδιά…

  Θα εξαλείψει η παρουσία της Άνα τον τρόμο της παιδικής του ηλικίας που στοιχειώνει κάθε βράδυ τον Κρίστιαν; Ή μήπως οι σκοτεινές σεξουαλικές του ορέξεις, η καταπιεστική του παρόρμηση για έλεγχο και η αυτοπεριφρόνηση που γεμίζει την ψυχή του θα καταστρέψουν τελικά την εύθραυστη ελπίδα που αυτή τού προσφέρει;

  Περισσότερα από 125 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Έχει μεταφραστεί σε 52 γλώσσες.

  Νεκτάριος Παπασπύρου

   

  @Μυθιστόρημα, Ξένη Λογοτεχνία
  #
  Εκδόσεις:

  No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο!

books

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Αρχείο

Σχολικά Βιβλία

Σχολικά Βιβλία
Επειδή μάθηση δεν γίνεται χωρίς βιβλία... βρείτε όλα τα σχολικά βιβλία Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σε ηλεκτρονική μορφή. Μαζί με τις ευχές όλων των εργαζομένων στη Ματιά για καλή πρόοδο των παιδιών σας (μας)

Δημοφιλή Βιβλία