Λογοτεχνικά βιβλία, συγγραφείς, εκδοτικοί οίκοι - για να μην πάτε στο βιβλιοπωλείο... αδιάβαστοι!

 • 21.10.16
  «Προς πώληση», Μέγκαν Στίβενς

  Προς πώληση
  Εκδόσεις Ψυχογιός, 2016
  Σελ. 270

  Το θέμα του βιβλίου αυτού είναι η εμπορία και διακίνηση ανθρώπων και η σύγχρονη δουλεία.

  Κάθε μέρα, σε χώρες σε όλο τον κόσμο, αμέτρητος αριθμός αντρών, γυναικών και παιδιών εξαναγκάζονται να δουλεύουν ατέλειωτες ώρες, συχνά κάτω από φριχτές συνθήκες, για μικρή ή καθόλου αμοιβή. Οι περισσότεροι από αυτούς δε θα διασωθούν ποτέ ή δε θα δουν ξανά τα σπίτια τους ή τους αγαπημένους τους ανθρώπους. Κάποια έρευνα καταδεικνύει πως ο αριθμός είναι 20,9 εκατομμύρια. Σύμφωνα με το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών υπήρχαν 2,4 εκατομμύρια θύματα εμπορίας και διακίνησης ανθρώπων παγκοσμίως το 2012, 80% από τους οποίους ήταν θύματα εκμετάλλευσης σαν σκλάβοι του σεξ.

  Μια τέτοια σκλάβα του σεξ, στην Ελλάδα, ήταν η δεκατετράχρονη βρετανίδα Μέγκαν Στίβενς. Μερικά από τα θύματα εμπορίας και είναι σωματικά φυλακισμένα, ενώ άλλοι είναι δέσμιοι, όπως ήταν η Μέγκαν Στίβενς του φόβου, των απειλών και της βίας. Η αγοραπωλησία ανθρώπων είναι μεγάλη επιχείρηση, που αποφέρει τεράστιο παγκόσμιο εισόδημα, το οποίο έρχεται μόλις δεύτερο μετά το εμπόριο ναρκωτικών.

  Επί έξι χρόνια η Μέγκαν Στίβενς, από την ηλικία των δεκατεσσάρων, έζησε μια ζωή αδυσώπητης μοναξιάς, εξευτελισμού και αγριότητας.

  Αυτό που της συνέβη στην Ελλάδα θα την επηρεάσει για την υπόλοιπη ζωή της και ψυχικά και σωματικά, με τη μορφή βλαβών που υπέστη κατά τη διάρκεια πολλών ξυλοδαρμών. Ακόμη αγωνίζεται ενάντια στη χαμηλή αυτοεκτίμηση και συχνά βλέπει εφιάλτες που είναι τόσο αληθινοί και τρομακτικοί, ώστε να φοβάται να ξανακοιμηθεί. Αλλά όμως ξέρει πως ήταν μια από τις τυχερές, επειδή δραπέτευσε και όντως έχει ένα μέλλον, ενώ πολλοί από τα υπόλοιπα εκατομμύρια των ανθρώπων που είναι σήμερα θύματα εμπορίας και διακίνησης θα συνεχίσουν να αγοράζονται και να πωλούνται για την υπόλοιπη ζωή τους.

  Μια συγκλονιστική αληθινή ιστορία που αποκαλύπτει την ανατριχιαστική πραγματικότητα του εμπορίου λευκής σαρκός και καταδεικνύει πώς ο φόβος μπορεί να φυλακίσει τα θύματα του πιο αποτελεσματικά από οποιοδήποτε κλουβί…

  Η Μέγκαν Στίβενς πέρασε 6 χρόνια αιχμάλωτη σε δίκτυο πορνείας. Σήμερα έχει επιστρέψει στην πατρίδα της, την Αγγλία, όπου προσπαθεί να συνεχίσει να ολοκληρώσει την εκπαίδευση που διέκοψε τόσο πρόωρα κι απότομα. Ξέρει ότι ποτέ δε θα ξεπεράσει εντελώς τον εφιάλτη που έζησε. Θέλει, όμως, η δική της πικρή εμπειρία να αποτελέσει αφορμή για αφύπνιση και ευαισθητοποίηση του κόσμου στο θέμα του εμπορίου λευκής σαρκός, και μάλιστα συνεργάζεται στενά για αυτόν τον σκοπό με διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα. Για ευνόητους λόγους και πρωτίστως για την προστασία της συγγραφέως το Μέγκαν Στίβενς είναι ψευδώνυμο.

  Κώστας Τραχανάς

  book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο
  «Προς πώληση», Μέγκαν Στίβενς κάντε κλικ εδώ!

  Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

  Σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών η Μέγκαν Στίβενς επισκέφθηκε την Ελλάδα με τη μητέρα της για διακοπές∙ και ερωτεύτηκε. Με την αφέλεια και την αθωότητα της ηλικίας της, δε φανταζόταν ποτέ ότι ο άντρας που ορκιζόταν ότι την αγαπάει θα την πρόδιδε με τον χειρότερο τρόπο. Όταν η μητέρα της επέστρεψε στην Αγγλία, εκείνη έμεινε πίσω στην Ελλάδα με τον Τζακ, ο οποίος υποτίθεται ότι θα της έβρισκε μια δουλειά σερβιτόρας, και μαζί θα ζούσαν για πάντα ευτυχισμένοι. Η συμπεριφορά του, όμως, άλλαξε άρδην και, αντί να της βρει δουλειά, την έστειλε στο στόμα του λύκου. Επέτρεψε να τη βιάσουν και στο τέλος την πούλησε σε μαστροπό σαν να ήταν εμπόρευμα. Η Μέγκαν εξαναγκάστηκε, με τη χρήση απειλών και βίας, να εργαστεί ως πόρνη. Παρέμεινε εγκλωβισμένη σε έναν κόσμο ωμότητας και κακοποίησης επί έξι χρόνια, αδυνατώντας να ζητήσει βοήθεια. Η τρομοκρατία και οι απειλές είχαν πετύχει το έργο τους. Στο τέλος, υπήρχε μόνο μία διέξοδος.

   

  @Διάφορα
  #,
  Εκδόσεις:

  No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο!

books

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Αρχείο

Σχολικά Βιβλία

Σχολικά Βιβλία
Επειδή μάθηση δεν γίνεται χωρίς βιβλία... βρείτε όλα τα σχολικά βιβλία Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σε ηλεκτρονική μορφή. Μαζί με τις ευχές όλων των εργαζομένων στη Ματιά για καλή πρόοδο των παιδιών σας (μας)

Δημοφιλή Βιβλία